Εγκαινιάστηκε η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη

Εγκαινιάστηκε η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη

Παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για ένα μείζονος σημασίας γεγονός για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στον τομέα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων, καθώς το υπερσύγχρονο εργοστάσιο θα έχει ετήσια δυναμικότητα περίπου 46.000 τόνους απορριμμάτων, από έξι συνολικά δήμους της ΠΑΜΘ μειώνοντας τον όγκο τους κατά 60%.

«Τα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) είναι η απόδειξη ότι οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξεις, η κυβέρνησή μας προτιμά τα έργα», σημείωσε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι το καλοκαίρι του 2019, οπότε ανέλαβε η κυβέρνησή του, σε όλη την Ελλάδα λειτουργούσαν 3 ΜΕΑ και άλλες 5 ήταν υπό κατασκευή με αβέβαιη χρηματοδότηση.

Σήμερα λειτουργούν 6 ΜΕΑ, 11 είναι υπό κατασκευή, 7 προς συμβασιοποίηση και άλλες 12 είναι στη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Υπογράμμισε, μάλιστα ότι η επιτυχημένη διαχείριση των απορριμμάτων είναι υπόθεση όλων: Της κεντρικής κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων.

Στην ομιλία του έκανε λόγο για «αναπτυξιακή κοσμογονία, η οποία συντελείται στην Αλεξανδρούπολη», αναφερόμενος και στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη υλοποίησης του νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι με τη συμμετοχή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και των ηγετών της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Σερβίας.

Video: EnaNews

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό