Εγκλωβισμένη και σε αδιέξοδο η ΕΠΟ: Τα επικρατέστερα σενάρια για όλες τις ομάδες, οι αντιδράσεις και οι νέες προσφυγές

Εγκλωβισμένη και σε αδιέξοδο η ΕΠΟ: Τα επικρατέστερα σενάρια για όλες τις ομάδες, οι αντιδράσεις και οι νέες προσφυγές

Σε αδιέξοδο βρίσκεται η ΕΠΟ που καλείται άμεσα, πλέον, ν’ αποφασίσει σχετικά με το μέλλον των ομάδων που δικαιώθηκαν από το Διαιτητικό Δικαστήριο και αυτών των που κρίθηκε ότι αγωνίστηκαν στα πρωταθλήματά της (της ΕΠΟ) χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, με την ανοχή και τις ευλογίες των… “acting”, που είχαν τότε, ως αποκλειστικοί διαχειριστές, στα χέρια τους την ομοσπονδία.

Το “σχέδιο Μπαλτάκου” να προβιβαστούν στη Super League 2, Aγροτικός Αστέρας και Πανδραμαϊκός, να παραμείνει στη Γ’ Εθνική ο Ορφέας Ξάνθης αλλά και να μην υποστούν κυρώσεις όσες ομάδες δεν είχαν εγγραφεί προώρα στο μητρώο της ΓΓΑ (Άρης Αβάτου, Θερμαϊκός Θέρμης κ.α.), δεν προχωράει ως προς το πρώτο σκέλος, λόγω της ανυποχώρητης στάσης του προέδρου της Super League 2, o οποίος δεν δέχεται τον προβιβασμό άνω της μίας ομάδας, επικαλούμενος την προκήρυξη που προβλέπει τη συμμετοχή 30 ομάδων στο πρωτάθλημα.

“Δεν θα τα πληρώνω συνέχεια εγώ αυτά. Θέλω να ξεκινήσω το πρωτάθλημα στις 16/10 με 30 ομάδες”, φέρεται να είπε ο Λεουτσάκος κατά τη διάρκεια τη συζήτησης που έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Διαμετρικά αντίθετη η θέση του Γ. Χατζησαρόγλου που είπε ότι κακώς ήρθε το θέμα προς συζήτηση και ότι θα έπρεπε ο acting εκτελεστικός διευθυντής να εφαρμόσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ήτοι ν’ ανέβουν στη Super League 2, Αγροτικός Αστέρας και Παναδραμαϊκός.

Ως γνωστόν, απόφαση δεν ελήφθη και ενόψει της νέας συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, που θα γίνει την Τρίτη 11/10 το πιθανότερο σενάριο είναι ν’ αποφασιστούν τα εξής:

Α. Την μια κενή θέση στο πρωτάθλημα της SL2 να καταλάβει ο Ηρακλής Λάρισας που συμμετείχε στο ειδικό πρωτάθλημα. Πανδραμαϊκός και Αγροτικός Αστέρας δεν θα προβιβαστούν. Ο Πανδραμαϊκός θα προβιβαστεί σε περίπτωση που υπάρξει νέα αποχώρηση από το πρωτάθλημα της SL2.

B. O Oρφέας Αλεξανδρουπολης, που αγωνιστικά υποβιβάστηκε, θα παραμείνει στη Γ’ Εθνική, επειδή δικαιώθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Πρόθεση είναι να μην υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα οι ομάδες της Γ’ Εθνικής εναντίον των οποίων προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο οι Παναδραμαϊκός και Ορφέας, ήτοι οι Αγροτικός Αστέρας, Θερμαϊκός Θέρμης, Άρης Αβάτου και Eθνικός Σοχού .Δηλαδή, όπως προκύπτει, ο Αγροτικός Αστέρας, που αυτήν τη στιγμή έχει προβιβαστεί με αστερίσκο στην SL2 μπορεί να βρεθεί στο… τοπικό πρωτάθλημα !

Γ. Στην παρόμοια υπόθεση που αφορά το γυναικείο πρωτάθλημα, θ’ ανέβει στην πρώτη κατηγορία, μετά τη δικαστική απόφαση, η Δόξα Πηγαδακίου, ενώ οι Νέες Ατρομήτου, που τερμάτισαν στην πρώτη θέση θα παραμείνουν στην κατηγορία και δεν θα υποβιβαστούν.

Όμως, όποια απόφαση κι αν λάβει η ΕΠΟ θα υπάρξουν αντιδράσεις. Θεωρείται βέβαιο ότι αυτό το σενάριο θα οδηγήσει στα αρμόδια δικαστήρια τους Αγροτικό Αστέρα και Πανδραμαϊκό, που θα στραφούν κατά της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Το θέμα αυτό έπρεπε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα από τη διοίκηση της ΕΠΟ. Δηλαδή τον Αύγουστο του 2021 όταν ο Αυγενάκης δεν έδωσε παράταση για τα εθνικά πρωταθλήματα αλλά μόνο για τα τοπικά, όσον αφορά το δικαίωμα συμμετοχής των ομάδων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Όμως τότε η acting παρεούλα της ΕΠΟ, ήταν απασχολημένη με άλλα πράγματα, όπως π.χ. το “νέο οργανόγραμμα”…

Πηγή: soccerplus.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό