Εγκρίθηκε η εμβληματική επένδυση του Alexandrion Group στην Καβάλα

Εγκρίθηκε η εμβληματική επένδυση του Alexandrion Group στην Καβάλα

Ο Σύρος γιατρός Ναουάφ Σαλάμεχ, ο οποίος είναι πρόεδρος και ιδρυτής του Alexandrion Group φέρνει ένα επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία μονάδας αιθυλικής αλκοόλης γεωργικής προέλευσης.

Η αρχική επένδυση θα είναι της τάξεως των 33,7 εκ. ευρώ και αναμένεται να φτάσει τα 100 εκ. ευρώ, δημιουργώντας πάνω από 100 θέσεις εργασίας και ανοίγοντας νέες προοπτικές για τους αγρότες της περιοχής.

Η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της μονάδας στην Καβάλα είναι θέμα χρόνου, καθώς το επενδυτικό σχέδιο του Alexandrion Group εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό νόμο.

Σε δημοσίευμα του οικονομικού ένθετου «business stories» της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (Κυριακή 23 Ιανουαρίου), ο φιλέλληνας Σύρος κ. Ναουάφ Σαλάμεχ, πρόεδρος και ιδρυτής του Alexandrion Group, περιλαμβάνεται στα πρόσωπα που θα φέρουν την ελληνική επενδυτική άνοιξη.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα παρουσιάζονται 8 επενδυτικά σχέδια που έχουν ενταχθεί στον Αναπτυξιακό νόμο, με λεπτομέρειες για τις επενδύσεις. Ειδικά για τον κ. Σαλάμεχ και το Alexandrion Group στο ρεπορτάζ αναφέρονται τα εξής:

«Ως το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή μονάδας παραγωγής αιθυλικής αλκοόλης γεωργικής προέλευσης (καθαρό οινόπνευμα) και αποστακτηρίου στην Καβάλα από την Alexandrion Group του Σύρου γιατρού Ναουάφ Σαλάμεχ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο όμιλος που έχει έδρα στη Ρουμανία βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων με τους προμηθευτές του για τη δημιουργία ενός μεγάλου αποστακτηρίου με γραμμή εμφιάλωσης.

Η βιομηχανία, σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο, θα παράγει περίπου 30 εκατομμύρια λίτρα ετησίως, ενώ θα δημιουργήσει περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας. Η λειτουργία της αναμένεται το 2023. Η αρχική επένδυση θα είναι 33,7 εκατ. ευρώ, ενώ σε βάθος ετών θα φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της εταιρείας.

Το επενδυτικό σχέδιο εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο στον έκτο κύκλο του καθεστώτος Γενικής Επιχειρηματικότητας μέσω της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών του τομέα Μακεδονίας – Θράκης. Έτσι θα λάβει επιχορήγηση 8,25 εκατ. ευρώ περίπου. Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Alexandrion είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός κρασιών και αλκοολούχων ποτών της Ρουμανίας».

Η σύγχρονη μονάδα παραγωγής αιθυλικής αλκοόλης αγροτικής προέλευσης θα κατασκευαστεί σε έκταση 50 στρεμμάτων στη Βιομηχανική Περιοχή της Καβάλας, με το Alexandrion Group, έναν όμιλο επιχειρήσεων με έδρα τη Ρουμανία, γραφεία σε Κύπρο, Ελλάδα, Βραζιλία και ΗΠΑ και εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 50 χώρες του κόσμου, να έχει σχεδιάσει τη δημιουργία ενός νέου τεχνολογικά προηγμένου και φιλικού προς το περιβάλλον αποστακτηρίου, το οποίο θα βάλει την Ελλάδα και ειδικότερα την Ανατολική Μακεδονία στον παγκόσμιο χάρτη παραγωγής αιθυλικής αλκοόλης, αποτελώντας έτσι η χώρα διεθνές σημείο αναφοράς στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο ίδιος ο κ. Σαλάμεχ μιλάει με θερμά λόγια για τους Έλληνες και την Ελλάδα, όπου πραγματοποίησε και τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα, πριν μεταφερθεί στη Ρουμανία. Άλλωστε, ο Όμιλος, ο οποίος είναι παγκοσμίου βεληνεκούς, έχει πάρει το όνομά του από τον Μέγα Αλέξανδρο, με τον κ. Σαλάμεχ να μιλάει με θαυμασμό για τα κατορθώματα του Μακεδόνα στρατηλάτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στην επένδυση του Alexandrion Group στην Καβάλα έχουν και δύο Δραμινοί στην καταγωγή, ο κ. Γιάννης Χορόζογλου, Σύμβουλος του Δ.Σ. του Alexandrion Group και ο κ. Ανδρέας Νικηφορίδης, Νομικός Σύμβουλος του κ. Ναουάφ Σαλάμεχ και επικεφαλής του νομικού τμήματος του Alexandrion Group. Μάλιστα, κ. Νικηφορίδης είναι εγγονός του αείμνηστου πρώην Δημάρχου Δράμας Ανδρέα Νικηφορίδη, κατά την περίοδο 1951-1959.

metrosport.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό