Έκκληση Κούγια για τη σωτηρία της Ξάνθης: «Ηθική υποχρέωση για Πανόπουλο και Ιβάν Σαββίδη να σώσουν την ομάδα από τη διάλυση»

Έκκληση Κούγια για τη σωτηρία της Ξάνθης: «Ηθική υποχρέωση για Πανόπουλο και Ιβάν Σαββίδη να σώσουν την ομάδα από τη διάλυση»

Ως μια γοητευτική περίπτωση για να επενδύσει κάποιος σε αυτήν χαρακτήρισε αυτήν της Ξανθης ο Αλέξης Κούγιας. Ωστόσο εκτίμησε ότι στο τέλμα που έχει επέλθει ο ιστορικός σύλλογος, μόνον δύο άνθρωποι μπορούν και οφείλουν να δώσουν την λύση.

Ο ένας είναι ο Χρήστος Πανόπουλος, του οποίου χαρακτήρισε την ομάδα «παιδί», ενώ παράλληλα ευθέως τον κατηγόρησε ότι δεν ερεύνησε όσο έπρεπε το ποιόν του ανθρώπου στον οποίο πούλησε την ομάδα. Ο έτερος είναι ο Ιβάν Σαββίδης που μέσω του ανιψιού του επένδυσε στην περιοχή της Θράκης.

Ο Αλέξης Κούγιας παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή «Ασπρο Κόκκινο» των φίλων του ΑΟΞ, την οποία παρουσιάζει ο πρώην πρόεδρος των XanthiFans Δημήτρης Αντωνιάδης στο Next TV.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, είπε σε σχέση με τον ΑΟΞ (σε απόδοση από το ThrakiSportS):

Εγω δεν έφυγα αηδιασμένος από το ποδόσφαιρο παρόλο που πράγματι τα τελευταία δυο χρονια είχα στεναχωρηθει πάρα πολύ. Εφυγα γιατι προσεβλήθην από καρκίνο τον Ιανουάριο και δεν ήθελα να επιβαρυθνώ ακόμα περισσότερο με μια στεναχώρια. Κράτησα την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι, ειπα οτι θελω να πουλησω και βρέθηκε ένας αξιοπιστος επιχειρηματίας. Δεν την άφησα στον δρόμο την ομάδα ούτε την έδωσα σε έναν τυχοδιώκτη. Αν δεν βρισκόταν αυτός, δεν θα την άφηνα την ομάδα σε έναν τυχοδιώκτη και αυτό είναι και θέμα προσωπικού μου αυτοσεβασμού και υστεροφημίας στην ομάδα. Σαφώς και υπάρχει υπονοούμενο σε αυτό σε σχέση με την Ξάνθη.

Εμενα ο Πολυχρόνης Συγγελίδης έχει βαφτίσει τον γιο μου, όμως δεν δίστασε αυτος και ο Πιαλόγλου να αφήσουν υπονοούμενα οτι ειμαι ομοφιλόφιλος. Βάζαν το “Σουζάνα” στο γηπεδο. Και δεν κοίταξαν αντί να κάνουν αυτές τι ενέργειες, αφού αποφάσισε ο Πανόπουλος πιεζομενος κιόλας από τον Συγγελίδη να πουλήσουν το ένα κομμάτι στον Σαββίδη έστω και αν αρνούνται ότι πούλησαν την ομάδα, και μετά το υπόλοιπο κομμάτι σε ένα κύριο ο οποίος καταζητείται και δεν μπορεί να πάει στην Αυστραλία και απο ό,τι βλέπω και την ομάδα πλέον την έχει εγκαταλείψει αφού προηγουμένως από ότι λένε, την πρώτη χρονιά που ασχολήθηκε με τον κύριο Ουζουνίδη τον συνάδελφό μου, πέρασαν 15 εκαταμμύρια από τα ταμεία της Ξάνθης. Αν ειναι αλήθεια αυτό, τότε μιλάμε για το απόλυτο ξέπλυμμα. Πήραν μια ομάδα για να ξεπλύνουν χρήματα, να προλάβουν να βγάλουν χρηματα με νόμιμο τρόπο από την Αυστραλία, γιατί μετά αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο και τους κυνηγάνε. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να φέρεσαι έτσι σε μια ομάδα.

Εγω δεν θα την έδινα την ομάδα, παρόλο που είχα το πρόβλημα της υγείας μου και τις υποθέσεις που χειρίζομαι, γιατι ομάδες οπως η ΑΕΛ και η Ξάνθη πρέπει να διεκδικούν το πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση δεν θα άφηνα την ομάδα μου να διαλυθεί. Δεν γνωρίζω τι γίνεται αλλά από ό,τι βλέπω η ομάδα της Ξάνθης δυστυχώς θα πάει στα τοπικά πρωταθλήματα και είναι κρίμα. Δεν περίμενα ποτέ να κατέβει τόσο χαμηλά αυτή η αντιπεράθεσή μου με τον Πιαλογλου, τον Συγγελίδη και τον Πανοπουλο. Εχουμε να μιλήσουμε από τότε και εύχομαι να μην ξανασυναντηθούμε πουθενα. Σημασια ομως εχει οτι και εγω και ο Πανοπουλος και ο Συγγελιδης, που ειμαστε ιδιοκτήτες ομάδων, γιατι ο Πιαλογλου ήταν απλο στέλεχος που ομως αγαπουσε την ομάδα και δεν ήταν ένας άνθρωπους που ηρθε απο του πουθενά, είμαστε πλέον εκτός ποδοσφαίρου για διαφορετικούς λόγους. Ο Πανοπουλος νομιζω για οικονομικούς λόγους, εγω για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Αν και έχω δωσει την ΑΕΛ σε καλά χέρια, μου λειπει το ποδόσφαιρο. Εγω αν ήμουν Πανόπουλος και έβλεπα αυτό το δράμα που περνά η Ξάνθη, θα είχα ηθική υποχρέωση να επανέλθω. Αυτή τη στιγή αυτοί που πήραν την Ξάνθη ξευτιλίζουν τον Πανόπουλο και τον Συγγελίδη. Σε αυτούς ήταν το βάρος. Επρεπε να ψάξουν που δινουν το παιδί τους, γιατι 31 χρόνια η Ξανθη ήταν παιδί του Πανόπουλου και του Συγγελίδη. Το χειρότερο που έκαναν όμως είναι ότι την χρονιά της πολυϊδιοκτησίας που η Ξάνθη ουσιαστικά με μείον βαθμους κέρδισε την παραμονή της, διέλυσαν την ομάδα και έδιωξαν τους παίκτες μια εβδομάδα πριν το μπαράζ με τον Απόλλωνα με αποτέλεσμα να παίξει στα μπαράζ η Ξάνθη με τα πιτσιρίκια. Ακομα και τώρα όμως, επειδή ο Πανόπουλος δεν είναι κανάς φτωχός άνθρωπος και επειδή η Ξάνθη είναι δημιουργημά του και αυτό που έχει γίνει εκεί με το γήπεδο, τα προπονητικά κέντρα, το ξενοδοχείο, είναι ένα πρότυπο και μπορεί να τα πάρει και με λίγα χρηματα.

Δεν σας κρύβω ότι πραγματικα είναι μια γοητευτική περίπτωση η Ξάνθη. Βέβαια ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη και δεν πηγαινει στο γήπεδο αλλά πιστευω ότι όλη η Ξάνθη καταλαβαίνει πόσο λείπει η ομάδα από την πόλη και από την οικονομία της πόλης. Θα πρέπε λοιπόν και εσείς να κάνετε μια προσπάθεια να επανέλθει ο Πανόπουλος στην Ξάνθη. Ειναι ο μόνος νομίζω που μπορεί να δώσει μια λύση. Ουτε μεγάλης ηλικίας είναι ιδιαίτερα και έχει συνδέσει το όνομά του με την περιοχή, αν και η ζωή δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Οπως έχει καταντήσει η ομάδα, θα έπρεπε να μπει μπροστά και πει ότι “σιγά σιγά να πάμε να το ξαναφτιάξουμε” αλλά σε κάθε περίπτωση να μην το αφήσει τουλάχιστον να διαλυθεί.

Ο μόνος άλλος που θα μπορούσε να δώσει λύση, από την στιγμή που το όνομα της οικογένειάς του ενεπλάκη με την Ξάνθη, είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Ο Σαββιδης για τους δικους του λογους αγορασε το ξενοδοχείο και το προπονητικο κέντρο. Από την στιγμη λοιπόν που και αυτος εχει μια περιουσια εκεί και επειδή το ξενοδοχείο χωρίς ποδοσφαιρο δεν αξίζει, είναι και για τον Ιβαν Σαββίδη μια δυσφημιση ολη αυτή η ιστορία. Γιατι ολοι λενε για τον ανιψιο του αλλά όλοι γνωριζουν ότι ο ανιψιος του ουτε την πόρτα του ξενοδοχειου δεν ειχε την δυνατότητα να αγοράσει. Εφόσον λοιπόν δεν θέλει ο Πανοπουλος, εκείνος που ειναι επίσης υποχρεωμένος να το κάνει είναι ο Σαββίδης, γιατι από εκείνη την στιγμή άρχισε η καταστροφή της Ξάνθης επειδή ο Ολυμπιακός περίμενε στην γωνία και ανέδειξε το θέμα της πωλήσεως των εγκαταστάσεων και το συνδύασε με την πολυϊδιοκτησία, όπως είχε κάθε λογικό δικαίωμα να το κάνει. Γιατί λοιπόν δεν πάτε να βρείτε τον Ιβάν Σαββίδη και να του πειτε “ελα εδω, δημιουργηθηκε αυτο το προβλημα, εισαι ηθικα υπεύθυνος, για εσενα δεν ειναι τιποτα να δωσεις και ενα και δυο και πεντε και δεκα εκατομμυρια, ελα εδω, πάρε την ομάδα και βαλε εναν ανθρωπο να ορθοποδησουμε”. Αυτό γιατί δεν το κάνει;

Οταν όμως υπάρχει αδιαφορία κοινωνική, αυτά ειναι τα αποτελέσματα. Και ο Πανοπουλος όταν έκανε αυτό το εγχείρημα, περιμενε ότι θα γέμιζε το γήπεδο και θα μπορούσε να έχει μια βοήθεια. Οταν μιλάμε για μια Ξανθη που διεδικούσε καθε χρονο την έξοδο στην Ευρώπη, ο ιδιοκτήτης έπρεπε κάθε χρόνο να βάζει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο. Οταν εσυ ομως ως κοσμος τον εγκαταλείπεις τον ιδιοκτήτη, δεν έχεις δικαίωμα να του αναζητάς ευθύνες. Σε κάθε περίπτωση λοιπον, νομιζω ότι η διέξοδος, αν ο Πανόπουλος δεν συγκινείται, είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Να πάει να βρει τον Σαββίδη, να κατσουν κατω, να του πει “αποτυχαμε”, “σχεδιάσαμε κατι και δεν προχώρησε”. Πρέπει να κάτσουν με κάποιον τρόπο αυτοι οι δυο κάτω και να δώσουν μια λύση. Δεν ξέρω αν προλαβαίνουν, δεν εχει καν αδειοδότηση για τη νέα σεζόν η ομάδα, αλλά τουλάχιστον όσο καθυστερεί η έναρξη του πρωταθλήματος, πρέπει να κάτσουν κάτω οι δυο τους και να βρουν μια λύση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό