Έκλεισε αιφνιδίως η επιχείρηση Palco στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Έκλεισε αιφνιδίως η επιχείρηση Palco στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Στο εργοστάσιο της Palco, που δούλευε την επεξεργασία των υφασμάτων από βαμβάκι, οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν το Σάββατο το πρωΐ πως κάποιοι ξηλώνουν τον εξοπλισμό του εργοστασίου και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Φτάνοντας στο σημείο η Αστυνομία, ενημερώθηκε πως πρόκειται για τους ίδιους τους υπεύθυνους του εργοστασίου. Στο σημείο έφτασε και ο Δ/ντης του προσωπικού και μαζί με τους 17 εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί απέξω, μπήκαν στο εργοστάσιο και ενημερώθηκαν πως είχαν έλθει να λύσουν κάποιες πλεκτικές μηχανές, οι οποίες ανήκουν σε Κροάτη επιχειρηματία, για τον οποίο δούλευαν φασόν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Γενικό Δ/ντη, Δημήτρη Αμμανατίδη, η συνέχιση της εδώ και 12 χρόνια προβληματικής πορείας του εργοστασίου κρίθηκε μη βιώσιμη, καθώς το κόστος του ρεύματος από τα 9.000 ευρώ, εκτοξεύθηκε στα 25.000 ευρώ. Η επιχείρηση ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως από την Δευτέρα δεν θα πάνε για δουλειά. Αξίζει να σημειωθεί πως στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα της τάξης των 70-80 χιλιάδες ευρώ.

Στο εργοστάσιο βρέθηκαν και ο αντιπρόεδρος με τον ταμία του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Βασίλης Ταπατζάς και Γιώργος Χατζηαθανασίου αντίστοιχα, οι οποίοι δεν έγιναν δεκτοί από τους υπεύθυνους του Εργοστασίου.

Ο κ. Χατζηαθανσίου σε δηλώσεις του τόνισε πως από πλευράς Εργατικού Κέντρου θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να πάρουν τα χρήματά τους οι εργαζόμενοι, ενώ κάλεσε και άλλους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν προβλήματα πληρωμής να ενημερώνουν το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.

ΕΡΤ Κομοτηνής/ΒΜ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό