Εκλογές 2023 – Καρφί Μητσοτάκη σε Τσίπρα: «Κερδίζεις, μένεις -χάνεις, φεύγεις»

Εκλογές 2023 – Καρφί Μητσοτάκη σε Τσίπρα: «Κερδίζεις, μένεις -χάνεις, φεύγεις»

Την ευκαιρία να «καρφώσει» τον Αλέξη Τσίπρα άδραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα «Για τις πόλεις που θέλουμε» είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Παπαστεργίου ενώ παρουσίαζε μία εφαρμογή που δείχνει ποια γήπεδα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου είναι διαθέσιμα ώστε να τα κλείνουν τα παιδιά και να μην περιμένουν ανέφερε χαρακτηριστικά πως «εμείς όταν παίζαμε μπάσκετ στην Αμερική είχαμε έναν κανόνα. Κερδίζεις μένεις, χάνεις φεύγεις. Κερδίζεις παίζεις. Μπαίνει ο επόμενος».

Το μπασκετικό κάρφωμα του Μητσοτάκη στον Τσίπρα

Αναλυτικά ο διάλογος με το «καρφί» Μητσοτάκη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπαστεργίου: Αυτοί οι δύο υπέροχοι «τύποι» και κλείνουμε, είναι οι αδερφοί Καραθάνοι, οι οποίοι γυρίσαν στα Τρίκαλα και αποφάσισαν να κάνουν μία εταιρεία παραγωγής λογισμικού.

Κάποια από τα προγράμματα που έχουμε στο Δήμο μας, αυτό το πρόγραμμα είναι ένα πρόγραμμα που βοηθάει τα παιδιά να κλείνουν γήπεδο για μπάσκετ, τένις, τα γήπεδα που θέλεις να περιμένεις. Αντί να κάθεσαι να περιμένεις, λοιπόν, πας στο γήπεδο μπάσκετ εδώ και λες ότι θέλω να κλείσω σήμερα ή αύριο Παρασκευή και πας και παίζεις χωρίς να περιμένεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εμείς πρέπει να σου πω ότι όταν παίζαμε μπάσκετ στην Αμερική, και πηγαίναμε και παίζαμε σε γήπεδα, υπήρχε ένας κανόνας μόνο. Τότε δεν είχαμε τέτοιες τεχνολογίες, όχι. «Κερδίζεις, μένεις».

Δημήτρης Παπαστεργίου: Σωστό, σκληρό.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Χάνεις φεύγεις, κερδίζεις μένεις». Ο επόμενος.

Δημήτρης Παπαστεργίου: Πρόεδρε, βλέπω να μένεις Πρόεδρε. Τελευταία ερώτηση από τον Γιάννη.

Στο ντιμπέιτ ακούστηκε η αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης της ΝΔ και ένας «προοδευτικός» αχταρμάς

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του σε συγκέντρωση πολιτών στα Τρίκαλα τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: |«Τι κατέδειξε το debate φίλες και φίλοι; Τι κατάλαβα εγώ από αυτή την εμπειρία, τρεις ώρες που συνομιλούσα με τους πολιτικούς αρχηγούς; Ότι υπάρχει σήμερα ουσιαστικά μία αξιόπιστη πολιτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας: η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Από την άλλη υπάρχει ένας προοδευτικός αχταρμάς. Συμφωνούν σε ένα πράγμα μόνο όλοι τους: ότι δεν θέλουν τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη Πρωθυπουργό. Ο ελληνικός λαός δεν θα τους κάνει το χατίρι».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε παράλληλα ότι «την Κυριακή το πρωί την 21η Μαΐου οι κάλπες, όταν θα ανοίξουν, είναι άδειες. Και μέχρι το τέλος της ημέρας πρέπει να έχουν γεμίσει και πρέπει να έχουν γεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ώστε το βράδυ αυτής της ημέρας ένα να είναι σίγουρο: ότι ο ελληνικός λαός θα έχει στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η επόμενη κυβέρνηση, θα είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε φίλες και φίλοι αυτή τη σημαντική προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια, εν μέσω τόσων δυσκολιών».

Συμπλήρωσε δε πως «αν είχα δεσμευτεί προεκλογικά για ένα πράγμα, το 2019, ότι θα μειώσω τους φόρους και το έκανα πράξη, σήμερα σας κοιτώ στα μάτια και δεσμεύομαι για ένα πράγμα, και αυτό είναι ότι θα αυξήσω τους μισθούς για το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα».

Ο Τουρκικός αναθεωρητισμός δεν θα εξαφανιστεί, χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση

Για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «η χώρα χρειάζεται σήμερα σταθερή Κυβέρνηση. Έχουμε εκλογές στην Τουρκία σε δύο μέρες από τώρα και μάλλον δεύτερες εκλογές. Ο Τουρκικός αναθεωρητισμός δεν θα εξαφανιστεί. Θα είναι μαζί μας και τα επόμενα χρόνια και θα πρέπει να σκεφτούν οι Έλληνες πολίτες ,ναι, ποιος πρέπει να κάθεται στο Μέγαρο Μαξίμου για να διαχειρίζεται μια επιθετική Τουρκία, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να ασφαλίζει τη χώρα, να χτίσει συμμαχίες, να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις, να καταστήσει την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο στα Βαλκάνια. Μια χώρα η οποία μετράει».

Πριν από το τέλος του έτους η παράδοση του τμήματος του Ε65 που θα συνδέει τα Τρίκαλα με την Καλαμπάκα

Σχετικά με τον Ε65 ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «το πρώτο τμήμα του βόρειου άξονα του Ε65 που θα συνδέει τα Τρίκαλα με την Καλαμπάκα θα παραδοθεί πριν από το τέλος του έτους. Είναι ένας δρόμος ο οποίος βγάζει τα Τρίκαλα από την απομόνωση. Το δεύτερο τμήμα, το νότιο κομμάτι, το οποίο είναι τόσο σημαντικό για όλη τη Θεσσαλία θα παραδοθεί τους πρώτους τρεις μήνες του 2024 και όλος ο δρόμος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Είναι απέναντι σε κάθε έννοια αξιολόγησης, αναπαράγουν ό,τι κακό στερεότυπο του πελατειακού κράτους έρχεται από το παρελθόν

«Χθες, λίγοι ίσως το ξέρετε, κάναμε ένα πανελλαδικό διαγωνισμό, αυτό το οποίο αποκαλούμε εσωτερική PISA. Πήγαμε σε 600 σχολεία και κάναμε ένα δειγματοληπτικό διαγωνισμό στην ΣΤ΄ Δημοτικού και στην Γ’ Γυμνασίου για να δούμε ποιο είναι το επίπεδο γνώσεων γλώσσας και μαθηματικών των παιδιών μας για να καταλάβουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Ήταν απέναντι και σε αυτό. Όπως είναι απέναντι σε κάθε έννοια αξιολόγησης, αναπαράγουν ό,τι κακό στερεότυπο του πελατειακού κράτους έρχεται από το παρελθόν. Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτή τη λογική. Θέλουμε να συγκρουστούμε, θέλουμε να σπάσουμε αυγά, θέλουμε να κάνουμε το κράτος μας καλύτερο, πιο αποτελεσματικό, πιο ψηφιακό, να συνεχίσουμε αυτή τη μεγάλη ψηφιακή επανάσταση η οποία έχει ξεκινήσει. Θυμάστε τη ζωή σας πριν το gov.gr, έτσι δεν είναι; Τις ταλαιπωρίες, τις ουρές. Τελείωσαν όλα αυτά», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του δήμου, ενημερώθηκε και ευχαρίστησε το προσωπικό για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει προς τους πολίτες ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε μια σύντομη στάση προκειμένου να ενημερωθεί για το σημαντικό έργο ανάπλασης της παρόχθιας ζζώνης του Ληθαίου ποταμού, ένα έργο χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ ύψους 3.100.000 €.

Πηγή: dete.gr

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό