Εκλογές 2023: Ο Εμφιετζόγλου ανακοινώνει  μια “σύμπραξη” δεξιών κομμάτων με  Μπογδάνο, Βόβολη κ.α., με στόχο την “αντισυστημική ψήφο” στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Εκλογές 2023: Ο Εμφιετζόγλου ανακοινώνει μια “σύμπραξη” δεξιών κομμάτων με Μπογδάνο, Βόβολη κ.α., με στόχο την “αντισυστημική ψήφο” στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Την ώρα που η νέα προεκλογική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, την εμφάνισή του κάνει ένα νέο κόμμα που φαίνεται να στοχεύει στη λεγόμενη «αντισυστημική ψήφο».

Εκλογές 2023: Τα ονόματα της νέας σύμπραξης

Συγκεκριμένα, υπάρχει μία έντονη κινητικότητα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς εκτός από το κόμμα «Νίκη» που είχε ιδιαίτερη δυναμική -ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα- ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας σύμπραξης δεξιών κομμάτων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, με το όνομα «Πατριωτικός Συνασπισμός».

Σε αυτή τη σύμπραξη βρίσκονται διάφορα ονόματα, όπως αυτό του Κωνσταντίνου Μπογδάνου -ο οποίος μαζί με τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου είχαν επιχειρήσει να κατέβουν και στις εκλογές της 21ης Μαΐου αλλά «κόπηκαν» από τον Άρειο Πάγο.

Μαζί τους είναι και το «Κίνημα 21» του Ζωή Μπεχλή και οι «Ελεύθεροι Ξανά» του Φαίδωνα Βόβολη. Πρόκειται για πρόσωπα που παραπέμπουν στον χώρο της ευρύτερης δεξιάς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Στέλλας Παπαμιχαήλ για το OPEN.

Οι συνασπισμοί αυτοί διεκδικούν τη λεγόμενη «αντισυστημική ψήφο», κάτι που έχει εκφραστεί και παλαιότερα με άλλους σχηματισμούς -είτε στη δεξιά είτε στην αριστερά είτε και στην ακροδεξιά.

Τα ποσοστά αυτών των σχηματισμών θα παίξουν ρόλο -ανάλογα με το αν μπουν ή δεν μπουν στη Βουλή, καθώς όσα περισσότερα κόμματα δεν μπουν στη Βουλή, αυτό θα ενισχύσει περισσότερο την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Πηγή: ethnos.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό