Εκπαιδευτικά σεμινάρια στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης… – BioLearn»

Εκπαιδευτικά σεμινάρια στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης… – BioLearn»

Εκπαιδευτικά σεμινάρια στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης για να σταματήσει η ρύπανση στους πολύτιμους υγροτόπους της λεκάνης απορροής της Μαύρης Θάλασσας- BioLearn»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Eco-Conscious Minds to Stop Pollution in the Valuable Wetlands of Black Sea Basin – BioLearn» (Ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης για να σταματήσει η ρύπανση στους πολύτιμους υγροτόπους της λεκάνης απορροής της Μαύρης Θάλασσας), που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Black Sea Basin.

Τα σεμινάρια θα διαρκέσουν πέντε μέρες από τις 28/2/2022 έως τις 4/3/2022 μέσω της πλατφόρμας zoom από τις 17:00-20:00 μ.μ καθημερινά.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η προώθηση καλών πρακτικών σχετικά με τη διδασκαλία των κινδύνων στη βιοποικιλότητα που θέτει η ρύπανση στους υγροτόπους, αλλά και μια σειρά άλλων περιβαλλοντικών θεματικών.

Οι οποίες είναι:

  • Νερό – Πηγή Ζωή, 2) Ο κύκλος του νερού, 3) Υγρότοποι και η σημασία τους, 4) Οικοσυστήματα και Βιότοποι Υγροτόπων, 5) Βιοποικιλότητα, 6) Έδαφος, 7) Παρατήρηση της φύσης και Επιστήμη των Πολιτών, 8) Ρύπανση του Περιβάλλοντος, 9) Βιωσιμότητα, 10) Κλίμα και κλιματική αλλαγή, 11) Απειλές και διατήρηση υγροτόπων και 12) Χρήσεις υγροτόπων.

Τα σεμινάρια θα βασιστούν στο περιεχόμενο των εγχειριδίων για μαθητές και εκπαιδευτικούς που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου για κάθε μια θεματική. Αυτά περιλαμβάνουν τις βασικές έννοιες και πληροφορίες γύρω από κάθε θεματική, οι οποίες θα παρουσιαστούν στους εκπαιδευτικούς, ώστε να μπορούν να τις αξιοποιήσουν κατά τη διδασκαλία τους.

Επίσης, τα εγχειρίδια περιλαμβάνουν δραστηριότητες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μαζί με τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων. Στόχος μας είναι να συζητήσουμε μαζί κάποιες από τις πιο επίκαιρες περιβαλλοντικές θεματικές και να αναζητήσουμε τους καλύτερους τρόπους για την ένταξή τους στη δική σας διδασκαλία!

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στο σύνολό του.

Δηλώστε την συμμετοχή σας στα σεμινάρια εδώ: https://forms.gle/xGfgSvCpkk7ZFCZVA

Συνδεθείτε μαζί μας εδώ: https://rb.gy/k2raip.

Βρείτε την ατζέντα του σεμιναρίου εδώ: https://bit.ly/34AzgBH

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό