Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών για την Κυνοφιλία από το Δήμο Μαρωνείας Σαπών

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών για την Κυνοφιλία από το Δήμο Μαρωνείας Σαπών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 16 Απριλίου 2024 στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποίησε ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ροδόπης, και με αντικείμενο την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την Κυνοφιλία.
Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιελάμβανε πρακτικό και θεωρητικό μέρος, το οποίο υλοποιήθηκε χάρη στο ειδικά εκπαιδευμένο Λαμπραντόρ, ΛΕΞΙΣ, που συνοδευόταν από τον κ. Μπάμπη Κουκουζέλη, πιστοποιημένο εκπαιδευτή σκύλων και ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων Ελλάδος και την κ. Ευαγγελία Μουτουσίδου, Βοηθό Κτηνιάτρου.
Στόχος του προγράμματος ήταν αφενός η προαγωγή της φιλοζωίας, η εκμάθηση των υποχρεώσεων των παιδιών που επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα σκύλο και αφετέρου η ενεργοποίηση των μαθητών και των μαθητριών ως ενεργών και ευαισθητοποιημένων πολιτών σε θέματα που αφορούν τα αδέσποτα.
Ως εκπρόσωποι του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών στην παρούσα δράση παραβρέθηκαν ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικής-Εμπορικής Δραστηριότητας, Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού κ. Οκάν Χαλήλογλου καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Δημήτριος Κοτσάκης, οι οποίοι ευχαρίστησαν εκ μέρους του Δημάρχου τους παρευρισκομένους για το φιλοζωικό τους ενδιαφέρον και ευαισθητοποίηση.
Αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα ενημέρωσης μαθητών για την Κυνοφιλία θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 στο Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών και την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό