Έκτακτο δώρο Πάσχα: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι  – Ποιοι ευνοούνται

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Ποιοι ευνοούνται

Το μοντέλο που θα ακολουθηθεί για το έκτακτο δώρο Πάσχα θα είναι αυτό που έγινε τα Χριστούγεννα με τους δικαιούχους το Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος να λαμβάνουν διπλό ΚΕΑ αλλά και άλλους δικαιούχους να λαμβάνουν επίδομα 250 ευρώ, παρόλου που τις προηγούμενες μέρες ήθελαν την κυβέρνηση να θέτει ως κατώτατο όριο του επιδόματος τα 300 ευρώ. Ωστόσο, κρίθηκε σκόπιμο να δοθούν περισσότερα κονδύλια στην επιδότηση για τα καύσιμα καθώς είναι άγνωστο πόσο θα κρατήσει η ενεργειακή κρίση.

Δικαιούχοι αναμένεται να είναι περίπου 1,2 εκατ. οικονομικά αδύναμοι πολίτες. Συγκεκεριμένα θα πληρωθούν έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, xαμηλοσυνταξιούχοι, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και άτομα με αναπηρία.

Οι μακροχρόνια άνεργοι, οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι μακροχρόνια άνεργοι φαίνεται πως δεν θα είναι δικαιούχοι. Τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θα είναι το ετήσιο εισόδημα του 2020 (δηλώσεις 2021), αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία. Η πληρωμή προσδιορίζεται τη μεγάλη βδομάδα, από 18 έως 21 Απριλίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό