Ελ. Οικονόμου: ” Πρώτη προτεραιότητά μας η Θράκη αλλά… μέσα στις υφιστάμενες δυνατότητες”

Ελ. Οικονόμου: ” Πρώτη προτεραιότητά μας η Θράκη αλλά… μέσα στις υφιστάμενες δυνατότητες”

Επίκαιρη ερώτηση για τις κενές οργανικές θέσεις στην Δ.Α. Ροδόπης

Ελ. Οικονόμου: ” Πρώτη προτεραιότητά μας η Θράκη αλλά… μέσα στις υφιστάμενες δυνατότητες”

Ι. Αχμέτ : “Για να έχουν ασφάλεια οι πολίτες χρειάζεται κάλυψη των οργανικών κενών και όχι πρόσκαιρες και αδιαφανείς αποσπάσεις”

Εντάσσεται στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης “ΗΛΕΚΤΡΑ”  το κτίριο της Δ.Α. Ροδόπης      

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ για τα θέματα που αφορούν την υποστελέχωση της Δ.Α. Ροδόπης συζητήθηκε χθες αργά το απόγευμα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου στην Ολομέλεια της Βουλής και στην οποία κλήθηκε να απαντήσει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ έθεσε επιτακτικά το θέμα των 95 οργανικών κενών και των επιπλέον 45 αστυνομικών που έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες διαμορφώνοντας έτσι μια γκρίζα πραγματικότητα  130 κενών στο οργανόγραμμα της υπηρεσίας στη Ροδόπη, γεγονός που καθιστά προβληματική την εύρυθμη λειτουργία της αλλά και την ποιοτική αστυνόμευση και ασφάλεια των πολιτών στην καθημερινότητά τους.

Παράλληλα ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να μην επιμείνει ότι λύση αποτελούν οι αποσπάσεις, από την στιγμή που αυτές είναι πρόσκαιρες, αφορούν τα τμήματα συνοριακής φύλαξης Ιάσμου και Σαπών και όχι το σύνολο των υπηρεσιακών αναγκών και να δώσει χρονοδιάγραμμα μεταθέσεων που θα αποκαταστήσουν την αδικία της απόφασης του Κατώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι οι ευθύνες βαραίνουν την δεκαετία της κρίσης 2010-2020, οπότε και δεν έγιναν προσλήψεις αστυνομικών ενώ προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφαση  για την μη ενίσχυση με ούτε έναν αστυνομικό της Δ.Α. Ροδόπης, λέγοντας ότι οι μεταθέσεις θα γίνονταν από την Αττική που έχει μεγάλο πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι, όπως ανέφερε στη δευτερολογία του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, για το κτίριο της Δ.Α. Ροδόπης γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης ‘ΗΛΕΚΤΡΑ”.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ιλχάν Αχμέτ, ανέδειξε με τον πλέον επίσημο κοινοβουλευτικά τρόπο το πρόβλημα της Ροδόπης και άνοιξε τον διάλογο για την αναζήτηση ενδεδειγμένων και όχι εμβαλωματικών λύσεων σε έναν κλάδο που αφορά εργαζόμενους συμπολίτες μας.

Παρατίθενται η πρωτολογία και η δευτερολογία του βουλευτή Ροδόπης, η απάντηση από τα πρακτικά της Βουλής του κ. Οικονόμου καθώς και το οπτικοακουστικό υλικό από τα κανάλι της Βουλής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό