Έλαμψε και πάλι με τις κατασκευές του το ΕΕΚ

Έλαμψε και πάλι με τις κατασκευές του το ΕΕΚ

Κάθε χρόνο μας εκπλήσσουν με τις κατασκευές τους, γιατί να μην το έχουν κάνει και φέτος; Ο λόγος και την καταπληκτική δουλειά που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Κομοτηνής, όπου στεγάζει το 1ο και το Εσπερινό ΕΠΑΛ, κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

Πάγκος εργασίας από ανακυκλώσιμα υλικά, σπαστήρα κλαδιών, μηχανοκίνητη μανιέρα, ενεργειακό τζάκι, θέρμανση με κεριά, εφαρμογές Ενεργών Μικροοργανισμών στον Πρωτογενή τομέα, Μεταλλική πόρτα με ιστορικά σύμβολα, ηλεκτρολογικοί πίνακες και φανάρια, ηλεκτρονικές κουρτίνες οι οποίες ανεβοκατεβαίνουν με μια εφαρμογή στο κινητό και φυσικά Νοσηλευτική φροντίδα.
Αυτό που κυριάρχησε φέτος ήταν η καλλιέργεια του συνεργατικού πνεύματος ανάμεσα στις ειδικότητες και έλαμψε πραγματικά.

Πολλές κατασκευές προέκυψαν από κάποια ανάγκη του άλλου τμήματος ή και την μεταξύ τους συνεργασία, όπως ο σπαστήρας υλικών ήταν για το τμήμα γεωπονίας, αλλά και οι Ηλεκτρονικές κουρτίνες, οι οποίες προέκυψαν από τη συνεργασία δύο τμημάτων των Μηχανολόγων και των Ηλεκτρονικών.

Κάθε χρόνο ο πήχυς της ποιότητας των ευρεσιτεχνιών ανεβαίνει και του χρόνου, τα παιδιά και οι καθηγητές τους, έχουν βάλλει σκοπό να λύσουν το πρόβλημα της ενέργειας, με πολλές ιδέες να ενεργοποιούνται από τώρα και πάλι σε συνεργασία όλων των τμημάτων.

Η έκθεση των κατασκευών βρίσκεται στο αμφιθέατρο του Εργαστηριακού Κέντρου Κομοτηνής, ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό