Ελένη Τοπαλούδη: «Επιτέλους τα ισόβια να είναι ισόβια», δηλώνει ο πατέρας της

Ελένη Τοπαλούδη: «Επιτέλους τα ισόβια να είναι ισόβια», δηλώνει ο πατέρας της

«Δεν μπορεί αυτά τα τέρατα να βγουν από τη φυλακή ύστερα από 15 χρόνια για να συνεχίσουν τη ζωή τους και ίσως να κάνουν τα ίδια και χειρότερα» δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης, μιλώντας στον Alpha

«Και να ζητήσουν συγγνώμη τι να το κάνουμε εμείς οι γονείς της; Ένας εγκληματίας έρχεται στους γονείς του θύματος για να πάρει άφεση αμαρτιών και αυτοί θα του πουν σε συγχωρούμε; Για να βγει στην κοινωνία και να ξανακάνει τα ίδια και χειρότερα; Θα μπορούσε να το πει αυτό κάποιος γονιός; Ο μόνος που μπορεί να δώσει συγγνώμη είναι ο θεός. Εμείς δεν έχουμε τέτοιες ψυχικές δυνάμεις. Φαντάζομαι πως κανένας γονιός δεν έχει κάτι τέτοιο», δήλωσε στον Alpha o πατέρας της Ελένης Γιάννης Τοπαλούδης..«Ζητάμε αλλαγή του νόμου και εμείς αλλά και οι άλλες χαροκαμένες μάνες και τα ισόβια να είναι ισόβια. Δεν μπορεί οι οικογένειες των γυναικών που έχουν δολοφονηθεί  να ζουν έναν ισόβιο ψυχολογικό γολγοθά. Δεν μπορεί αυτά τα τέρατα (σ.σ. καταδικασθέντες για τις δολοφονίες) να βγουν από τη φυλακή ύστερα από δεκαπέντε χρόνια για να συνεχίσουν τη ζωή τους και ίσως να κάνουν τα ίδια και χειρότερα.  Γι’ αυτά λοιπόν τα τέρατα το σύστημα θα πρέπει να είναι τιμωρητικό. Σωφρονιστικό αποκλείεται να γίνει γι’ αυτά τα τέρατα. Θεωρούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να σωφρονιστού», προσθέτει ο Γιάννης Τοπαλούδης.

«Μέσα στην εβδομάδα δήλωσα ότι συμβολικά ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να φωνάξει την ημέρα της μητέρας αυτές τις χαροκαμένες μάνες για μια ουσιαστική συζήτηση επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα θα πρέπει να γίνει συνάντηση με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων γιατί αυτό το πρόβλημα τείνει να γίνει μάστιγα. Γίνοντα μάστιγα οι γυναικοκτονίες, οι παιδοκτονίες και δυστυχώς και κάτι άλλο για το οποίο δεν πληρώνει κανένας από αυτούς που είναι η λεγόμενη οικογενειοκτονία. Δεν είναι η γυναικοκτονία ή η παιδοκτονία. Δολοφονούν ολόκληρη την οικογένεια και γι’ αυτό δεν θα πληρώσουν ποτέ. Εμείς θα ζούμε ολόκληρη τη ζωή μας σε έναν ισόβιο ψυχολογικό θάνατο. Έχει ρωτήσει κανείς τι τραβάει το παιδί μας;  Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο διακριτικοί γίνεται απέναντί του. Κλείνουμε την πόρτα του δωματίου του και απ’ έξω κλαίμε γοερά. Βγαίνοντας από το δωμάτιο λέει “μάνα γιατί κλαίς;”. Όμως εμείς το παιδί μας αλλά και την Ελένη μας τους μεγαλώσαμε με αξίες και η πιο σημαντική αξία είναι ο σεβασμός της ζωής», επεσήμανε ακόμη.

«Έναν χρόνο μετά τη δολοφονία της Ελένης κάποιος είδε εμένα και τον γιο μου στο σούπερ μάρκετ. Άρχισε να λέει “ξέρεις εγώ αν ήμουν στη φυλακή θα τους έκανα το ένα, το άλλο. Του κάνω νόμημα με το μάτι να σταματήσει αυτά τα πράγματα μπροστά στο παιδί. Τότε ο γιος μου του είπε “εμείς δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι», συνέχισε ο κ. Τοπαλούδης.

«Δεν μπορείς να συνεχίσεις να ζεις. Και εγώ και η σύζυγός μου ήμασταν κοινωνικοί, ενεργοί και  ουσιαστικοί απέναντι στους συμπολίτες μας. Αυτό όμως δεν ισχύει πλέον. Προσπαθούμε να κάνουμε αυτονόητα πράγματα επειδή πρέπει να τα κάνουμε», συμπλήρωσε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Τοπαλούδη «υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν τιμωρήθηκαν ποτέ. Έπρεπε να καθίσουν στο εδώλιο και άλλοι άνθρωποι από τη Ρόδο. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα και αστυνομικοί που όταν η κόρη μας πήγε να καταγγείλει τον πρώτο βιασμό της την έδιωξαν και από τότε έγινε υποχείριο σε αυτά τα τρία ανδρείκελα που κατάγονται από τη νότια Ρόδο. Πρόκειται για εκείνους που δεν μπορέσαμε να βρούμε στοιχεία, για να τα καθίσουμε στο εδώλιο. Δυστυχώς, η Ελένη μας δεν είναι ζωντανή. Θα έπρεπε να καθίσουν στο εδώλιο και να πληρώσουν όπως θα τους άξιζε και οι άλλοι. Όπως επίσης το ίδιο θα έπρεπε να είχε γίνει και με τους δύο επίορκους αστυνομικούς οι οποίοι έστειλαν πίσω στο σπίτι το παιδί μας για να γίνει έρμαιο αυτών των τριών λύκων. Εάν ήταν το παιδί τους έτσι θα έκαναν;», τόνισε ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Καταλήγοντας είπε πως «μέσα από αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να συζητηθεί και η όλη δικαστική διαδικασία. Δεν μπορεί εμείς να πηγαινοερχόμαστε τέσσερις φορές και την πέμπτη φορά να καταθέτουμε. Θα πρέπει οι δικάσιμοι να γίνουν συνεχόμενοι και να τελειώνουν μέσα σε λίγες μέρες».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό