Ελευθεριάδου: Το Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας βρίσκεται στο όριο λειτουργίας

Ελευθεριάδου: Το Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας βρίσκεται στο όριο λειτουργίας

Τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει ο Τομέας Καβάλας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) και τον αυξημένο φόρτο εργασίας, λόγω και της πανδημίας, που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, ανέδειξε με ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων, η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου.

Όπως τονίζει, η περιοχή επιβαρύνεται με ιδιαιτερότητες που πρέπει να προσμετρηθούν, όπως η ύπαρξη δύσβατων σημείων στα ορεινά του Νομού, το νησί της Θάσου, με τον υπερ-πολλαπλασιασμό του πληθυσμού την καλοκαιρινή περίοδο, η διέλευση μεταναστών και τα τροχαία ατυχήματα, ή δυστυχήματα, κάθε έτος. Επίσης, πρέπει να προστεθεί η κάλυψη των διακομιδών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, με τις οποίες επιφορτίζεται το Ε.Κ.Α.Β., σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4524/2014 και της Υπουργικής Απόφασης με αρ. πρωτ. 87813.

 

Σημειώνεται ότι, τα τελευταία 2,5 έτη έγιναν ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που ήταν προγραμματισμένες από την ηγεσία του Υπουργείου υγείας επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Οι μόνες προσλήψεις που έγιναν, είναι επικουρικού προσωπικού μέγιστης διάρκειας 2 ετών. Η πρόβλεψη των εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β. είναι, ότι την επόμενη τριετία θα αποχωρήσει μεγάλος αριθμός εργαζομένων, λόγω συνταξιοδότησης.

Η βουλευτής ρωτά τον υπουργό υγείας:

1) Πόσες προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού έγιναν από 7/7/2019 για το Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας; Είναι στις προθέσεις του να προκηρύξει μόνιμες θέσεις στο Ε.Κ.Α.Β.; Μέχρι τότε, προτίθεται να ανανεώσει όλες τις συμβάσεις που πρόκειται να λήξουν;

2) Προτίθεται να επανεξετάσει την αντικατάσταση των διατάξεων του ν.4524/2014 και της Υ.Α. με αρ. πρωτ. 87813, ενισχύοντας παράλληλα το Νοσοκομείο Καβάλας με προσωπικό και με τα απαραίτητα μέσα, ώστε να διαχειρίζεται τις δευτερογενείς διακομιδές, απαλλάσσοντας το Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας από αυτή την υποχρέωση;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό