«Ελληνική Λύση»: Ερώτηση για τις δραστηριότητες της τουρκικής τράπεζας «Ziraat Bank» στην Θράκη

«Ελληνική Λύση»: Ερώτηση για τις δραστηριότητες της τουρκικής τράπεζας «Ziraat Bank» στην Θράκη

Ερώτηση κατέθεσε στην Ελληνική Βουλή το κόμμα της “Ελληνικής Λύσης” στις 17-09-2021 σχετικά με το θέμα «Έρευνα για τις δραστηριότητες της τουρκικής Ziraat Bank στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως στην Θράκη».

 

Την Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Χήτας και αναφέρει:

ΠΡΟΣ:

Τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

ΘΕΜΑ:

«Έρευνα για δραστηριότητες της τουρκικής τράπεζας “Ziraat Bank” στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Θράκη»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Όπως έχει ήδη δημοσιευθεί, η Γερμανική Ομοσπονδία Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (“BaFin”) διενήργησε έρευνα, που αφορά στην «Ziraat Bank Internatinal AG», τουρκικών συμφερόντων, η οποία εδρεύει στην Φρανκφούρτη, για αποκλίσεις δανείων και εισπράξεις καταθέσεων. Της επιβλήθηκαν αυστηρές κυρώσεις, μεγάλα πρόστιμα και παραλλήλως, απερρίφθησαν τέσσερις υποψήφιοι για την θέση του Γενικού Διευθυντή, τους οποίους είχε προτείνει η Τουρκία. Ουσιαστικά, με τα ανωτέρω μέτρα, περιορίζονται σημαντικότατα οι κινήσεις της ανωτέρω τουρκικής τράπεζας, η οποία στην Τουρκία χρηματοδοτεί εξοπλιστικά προγράμματα.

Η ανωτέρω τράπεζα διαθέτει κατάστημα στην πλατεία Συντάγματος και άλλο ένα στην Θράκη και παρέχει δάνεια, κατά βάση, σε μουσουλμανικού θρησκεύματος Έλληνες πολίτες, με όποια ψηφολογία απορρέει εξ’ αυτού του γεγονότος.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε, ως αρμόδια πολιτική ηγεσία, καθώς και η Τράπεζα Ελλάδος, να ελέγξετε το αν και κατά πόσο εξυπηρετούνται σκοποί ενάντια στα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας από τις δραστηριότητες της ως άνω τουρκικής τράπεζας «Ziraat Bank» στην Ελλάδα και ιδιαίτερα, στην Θράκη;

Ο ερωτών Βουλευτής ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό