Έμαθαν ότι νοσούμε, πλάκωσαν και οι Βούλγαροι

Έμαθαν ότι νοσούμε, πλάκωσαν και οι Βούλγαροι

Την έντονη δυσαρέσκεια του για τα νέα περιοριστικά μέτρα εισόδου στην Βουλγαρία, εκφράζει ο σύλλογος «Φίλοι Κίρκοβου» με επιστολή του προς την Βουλγαρική κυβέρνηση. Ο πολυπληθής σύλλογος, τονίζει ότι απαξιώνονται εκατοντάδες δεινοί έλληνες σκιέρ από το ασκήσουν το αγαπημένο τους σπορ σε Παμπόροβο και Μπάνσκο, ενώ πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας δεν θα μπορούν πλέον να γευτούν τις ομορφιές της Βουλγαρίας, καθώς και των βενζινάδικων (με μίνι μάρκετ) της γείτονος χώρα. Εξάλλου, σημειώνοντας το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στην Βουλγαρία, ο σύλλογος ζητά να εισέρχονται σε αυτήν, τουλάχιστον οι έλληνες ανεμβολίαστοι, χωρίς pcr test, αφού εντός της Ελλάδας, τους έχουν ξεχειλώσει τα ρουθούνια από τα συνεχή τεστ.

Τέλος, ο σύλλογος «Φίλοι Κίρκοβου» προτρέπει το ντόπιο πολιτικό δυναμικό, να προβεί σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς τις Βουλγαρικές αρχές τονίζοντας ότι παρόμοιες μονόπλευρες ενέργειες, υπονομεύουν την μεταξύ των δυο χωρών άτυπη ανταλλακτική συμφωνία «καπνός, αλκοόλ και βενζίνη αντί ήλιου και θάλασσας».

Κόβουν τα μελομακάρονα από τους ανεμβολίαστους

Τα ρέστα της δίνει η κυβέρνηση προκειμένου να σύρει τους ανεμβολίαστους στα εμβολιαστικά κέντρα, ρίχνοντας στην αρένα του κορώνα το ύστατο μέσο πίεσης κατά των αμετανόητων αρνητών του εμβολίου. Κατά ασφαλείς πληροφορίες και πριν τους θέσει σε εντός της οικίας τους αυστηρή καραντίνα, θα τους απαγορέψει να φάνε μελομακάρονα κατά την επικείμενη εορταστική περίοδο. Πάντως για να γευτούν και αυτοί την χαρά των εορτών, θα επιτραπεί στους άντρες να φάνε από δυο κουραμπιέδες και στις γυναίκες ανεμβολίαστες από έναν, για να μην χάσουν την σιλουέτα τους.

Συμβουλευτικές…

Τοπικά, από συμβουλευτικές επιτροπές πάμε καλά. Από τις συμβουλές που παρέχουν πάσχουμε. Και να τονίσουμε πως τοπικά ο κορώνα μας γλύτωσε από πολλά ιδεολογήματα και νεωτερισμούς με μπόλικες πολιτικές ορθότητες για τα «200 χρόνια ελευθερίας». Όχι όμως από όλα. Κοτζαμπάσηδες, υπήρχαν και υπάρχουν σε κάθε περιοχή της πατρίδας μας, τώρα τους λένε ελίτ, δεξιόστροφες και αριστερόστροφες, κατά δήλωση και ταμπέλα. Και δεν γίνεται και με τον λαό και με τις ελίτ, καθώς έχουν διαφορετικές ανάγκες και συμφέροντα. Ούτε και σωζόμαστε με μια κατά Μάο πολιτιστική επανάσταση, ανακυκλώνοντας τις ελίτ. Μια πολιτισμική μας χρειάζεται. Αλλά που να βρεθεί Ροβεσπιέρος, τον οποίο η ιστορία των νικητών τον κατέταξε στους κακούς, προφανώς επειδή ήταν αδιάφθορος.

Το ερωτηματικό θα έλεγε την αλήθεια

Μέσα στο κυρίαρχο πολιτισμικό μπάχαλο στη χώρα μας, ήταν φυσιολογικό να εκφυλιστεί άμεσα ο εισαχθείς εμπορικός θεσμός της «Black Friday» σε μια ακόμη περίοδο εκπτώσεων, με τις πολυεθνικές να έχουν τον πρώτο λόγο και από κοντά να ακολουθεί και η «κουτσή Μαρία». Πάντως πως γίνεται αλυσίδες-κολοσσοί να βγάζουν προϊόντα, κυρίως τηλεφωνίας, στην ίδια ακριβώς τιμή, μόνο η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα μπορούσε να μας διαφωτίσει, αν λειτουργούσε. Και φυσικά, το μόνο που δεν είδαμε ακόμα, είναι «Black Friday» σε γυράδικα.  Να γιατί και η διαφήμιση γνωστού πολυκαταστήματος, λέγε με DIXONS για να καταλαβαινόμαστε, μας ταίριαξε γάντι στο πως βλέπουμε ελληνικά την «Black Friday». Αν και από το κείμενο που την συνοδεύει, λείπει το ερωτηματικό. Καθότι εμείς, δεν έχουμε «Black Friday». Άλλωστε, είχαμε «Black Friday» και στο χωριό μας; Tο μαύρο μας το χάλι είχαμε και έχουμε.

Καραντίνα και ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλονται

Από την μια το ακαταδίωκτο, από την άλλη η δαιμονοποίηση με πιθανή και την ποινικοποίηση της άποψης-γνώμης, ακόμη και αν αυτή είναι τεκμηριωμένη, κάπου έχουμε χάσει την μπάλα με τον κορώνα. Πάντως, μάθαμε πως με ενδείξεις κορώνα, άνθρωπος που πεθαίνει μέχρι και τρεις μήνες μετά, καταγράφεται ως θύμα του ιού. Και το σκέφτεται η κυβέρνηση να κατεβάσει το όριο, σε δύο ίσως και σε ένα μήνα, ώστε να περιορίσει τους καταγραμμένους με κορώνα θανάτους. Για καραντίνα, ούτε καν να ακούσει θέλει, αλλά μήπως δεν είναι κάτι σαν καραντίνα αυτό που βιώνουμε; Ιδίως με τον έλεγχο ταυτότητας που κάνουν οι μισοί έλληνες στους άλλους μισούς, έχουμε προχωρήσει τόσο την δημοκρατία που θα μας ζήλευε και ο …Στάλιν. Την ίδια ώρα, τα εμβόλια που δεν έχουν διαφοροποιηθεί από την αρχική τους σύνθεση, δείχνουν να μην προβάλλουν και μεγάλη αντίδραση κατά των μεταλλάξεων του κορώνα, ενώ και η γενικότερη αποτελεσματικότητα τους, μάλλον απέχει αρκετά από τα εργαστηριακά αποτελέσματα που είχαν ανακοινώσει οι εταιρείες παραγωγής τους. Αυτό, σε συνδυασμό μ τον γερασμένο πληθυσμό της χώρας μας και με το σύστημα καταγραφής των απωλειών, ίσως εξηγεί γιατί, αναλογικά, έχουμε γίνει πρωταθλητές στους θανάτους με κορώνα. Η κόπωση του πληθυσμού είναι εμφανής, είναι δε προφανές πως τα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων, τελικά πλήττουν όλους και πλήττουν σοβαρά και την οικονομία της χώρας. Αλλά, όπως προείπαμε, για καραντίνα δεν υπάρχει σκέψη. Ας έχουμε πάντως το νου μας για τις 29 Νοεμβρίου, πέφτει και Δευτέρα και ποτέ δεν ξέρεις. Άλλωστε, το έχουμε πάρει το μάθημα, η καραντίνα όπως και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, δεν προαναγγέλλονται, απλά ανακοινώνονται.

Κοσμικισμός

Πράγματι τραγικός ο ισχυρισμός του βουλευτή Ξάνθης Ζεϊμπέκ ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος. Απόδειξη ότι το κράτος μπορεί να ελέγχει τα κορωνόχαρτα, ενώ κατά την Ιερά Σύνοδο είναι ανέφικτος ο έλεγχος των πιστοποιητικών των πιστών από την Εκκλησία. Είναι προφανές ποιος κάνει κουμάντο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό