ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας για βροχές και καταιγίδες

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας για βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά και βορειοδυτικά οι οποίες σταδιακά έως τη νύχτα της Πέμπτης (9/12) προς Παρασκευή (10/12) θα επεκταθούν στο σύνολο της χώρας.

 

Από το απόγευμα της Παρασκευής τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά των δυτικών ηπειρωτικών από τη νύχτα της Πέμπτης (9/12) προς Παρασκευή (10/12), ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

 

Η θερμοκρασία την Παρασκευή (10/12) θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή ενώ οι νότιοι έως νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη θα κυμαίνονται μεταξύ 4 και 7 μποφόρ.

 

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα, από τη νύχτα της Παρασκευής (10/12) προς το Σάββατο (11/12) ένα ακόμη κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα από δυτικά προς ανατολικά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό