Ενίσχυση του Εμβολιασμού Παιδιών και Ενηλίκων για Προστασία  και Ευημερία

Ενίσχυση του Εμβολιασμού Παιδιών και Ενηλίκων για Προστασία και Ευημερία

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Ενίσχυση του Εμβολιασμού Παιδιών και Ενηλίκων για Προστασία  και Ευημερία

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  αναδεικνύουν τη σημασία του εμβολιασμού παιδιών και ενηλίκων ως βασικό πυλώνα της προστασίας της υγείας και της ευημερίας του κοινωνικού συνόλου.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης του εμβολιασμού, τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες.

Ο στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την παγκόσμια εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών είναι 90 με 95% για τις έγκυρες δόσεις των βασικών εμβολίων.

Η αίσθηση ασφάλειας, από τις δήθεν εξαφανισμένες ασθένειες(ιλαρά, κοκκύτης, πολιομυελίτιδα, κ.α.) είναι απατηλή, αφού όταν πέσουν τα ποσοστά κάτω από 85% της εμβολιαστικής κάλυψης οι ασθένειες επανεμφανίζονται.

Θετικό στοιχείο για τη χώρα μας είναι ότι οι παιδικοί εμβολιασμοί διενεργούνται σε υψηλά ποσοστά με βάση το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για τους ενήλικες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με βάση μελέτες, μέχρι το 2030, ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω αναμένεται να αυξηθεί κατά περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, φτάνοντας τα 1,4 δισεκατομμύρια. Συνεπώς, καθώς ο πληθυσμός παγκοσμίως γηράσκει, η αξία της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Με την αύξηση των επιδημιών και των πανδημιών στην παγκόσμια κοινότητα, ο εμβολιασμός των ενηλίκων είναι κλειδί για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προσκαλούν όλους τους ενήλικες να ενημερωθούν από τους θεράποντες Ιατρούς και να συμμετάσχουν ενεργά στα εμβολιαστικά προγράμματα, συνεισφέροντας έτσι στην υγεία και την ευημερία της κοινότητας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ– Πρόεδρος Ι.Σ. Καβάλας

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΛΓΑ – Πρόεδρος Ι.Σ. Δράμας

ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Ξάνθης

ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Ροδόπης

ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Έβρου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό