Ενίσχυση του προσωπικού ΕΚΑΒ Κομοτηνής

Ενίσχυση του προσωπικού ΕΚΑΒ Κομοτηνής

Ενίσχυση του προσωπικού του τομέα Κομοτηνής του ΕΚΑΒ σεσυνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης με τον Διευθυντή της 9ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Θράκης

Την άμεση στήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ- ΠΕ Ροδόπης για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών σε στελεχιακό δυναμικό στο τμήμα Κομοτηνής του ΕΚΑΒ λόγω της πανδημίας, επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης στη διάρκεια σημερινής συνάντησής του με τον Διευθυντή της 9ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Θράκης Χαρίλαο Λώτη, στην οποία κυριάρχησε το μείζον ζήτημα ενίσχυσης της στελέχωσης του τοπικού τομέατου ΕΚΑΒ.

Ο τομέας Κομοτηνής καλύπτειτις ανάγκες της επικράτειας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, έχοντας στη δύναμη του17 διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρωναπό τις 25 συνολικά οργανικές θέσεις που διαθέτει.Το υπάρχον προσωπικό καταβάλει από την πλευρά του κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτελεσματική εξυπηρέτησηεκτάκτων περιστατικών και covid περιστατικών στη δύσκολη συγκυρία που διαμορφώνει η πανδημία.

«Ο ρόλος του ΕΚΑΒ είναι σημαντικόςτόσο για την επιχειρησιακή επάρκεια του νοσοκομείου όσο και συνολικά στον τομέα της υγείας.Σε συνεργασία με το Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θράκηςεξασφαλίστηκε η απόσπασηδιασωστών από άλλες περιοχές της χώρας για δύο μήνες. Ως Περιφέρεια μεριμνούμε για την κάλυψη δαπανών που θα προκύψουν με την εγκατάστασήτους. Απαιτούνται ωστόσο μόνιμες λύσεις. Η άμεση  στελέχωση του τομέα Κομοτηνής είναι επιβεβλημένη και θα τεθεί ενώπιον της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας» δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό