Ένταση και «κλεφτοπόλεμος» με τους αγρότες στον κόμβο Θέρμης

Ένταση και «κλεφτοπόλεμος» με τους αγρότες στον κόμβο Θέρμης

Την Εθνική Οδό Μουδανιών – Θεσσαλονίκης στο ρεύμα εισόδου της πόλης, έκλεισαν συμβολικά και για λίγα λεπτά της ώρας το βράδυ της Πέμπτης (17/2) οι αγρότες στον κόμβο της Θέρμης.

Αιτία γι’ αυτό αποτέλεσε ο «κλεφτοπόλεμος» μερίδας αγροτών που κινήθηκε από τη Γαλάτιστα προς το σημείο συγκέντρωσης με την αστυνομία.

Συγκεκριμένα, αν και μετά από συνεννόηση που έγινε το απόγευμα, ανάμεσα σε εκπροσώπους των αγροτών και της αστυνομίας η τελευταία συμφώνησε να επιτραπεί στους αγρότες από τη Χαλκιδική να προσεγγίσουν τον κόμβο της Θέρμης, εν τούτοις κάτι τέτοιο δε συνέβη στην πράξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes τα μέλη του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας, αν και ξεκίνησαν από την περιοχή της Χαλκιδικής να φτάσουν στη Θέρμη μέσα από αγροτικό οδικό δίκτυο και χωματόδρομους, κάποιοι, όπως ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, δεν τα κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο συγκέντρωσης με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω συνοδεία της αστυνομίας.

«Αυτό που συνέβη πραγματικά είναι ένα αίσχος! Ενώ κινηθήκαμε μέσα από χωματόδρομους και από το αγροτικό δίκτυο έτσι ώστε να μην βγούμε στην Εθνική Οδό και παρακωλύσουμε την κυκλοφορία ή δημιουργήσουμε προβλήματα, σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής βρισκόμασταν υπό παρακολούθηση. Ακόμη και μέσα στα χωράφια. Δεν μας άφηναν να περάσουμε από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη. Ακόμη κι έτσι πάντως κάποιοι κατάφεραν και έφτασαν στη Θέρμη. Εμένα με γύρισαν πίσω συνοδεία δύο περιπολικών», ανέφερε χαρακτηριστικά στο GRTimes, ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας, Άγγελος Τσαρτσιαφλής.

Συμβολική διαμαρτυρία και κλείσιμο της ΕΟ

Στο μεταξύ οι αγρότες της Χαλκιδικής που κατάφεραν να φτάσουν στον κόμβο της Θέρμης, ενημέρωσαν άμεσα τους συναδέλφους τους και αυτοί σε ένδειξη συμπαράστασης κινήθηκαν πεζή και έκλεισαν συμβολικά για λίγα λεπτά της ώρας το ρεύμα εισόδου της Θεσσαλονίκης, επί της Εθνικής Οδού.

Αυτή την ώρα, η κατάσταση μετά την ένταση φαίνεται ότι έχει εξομαλυνθεί και η ηρεμία έχει επιστρέψει στο σημείο όπου έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες από την Ανατολική Θεσσαλονίκη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό