Εντοπίστηκαν βλήματα του Β’ ΠΠ στην ορεινή Ξάνθη

Εντοπίστηκαν βλήματα του Β’ ΠΠ στην ορεινή Ξάνθη
Δύο βλήματα, οξειδωμένα, των 90 χιλιοστών τα οποία χρονολογούνται στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εντοπίστηκαν την Τετάρτη στην ορεινή Ξάνθη, στην περιοχή του Δήμου Μύκης, με αποτέλεσμα να οργανωθεί επιχείρηση για την ασφαλή απομάκρυνσή τους από ειδικό πυροτεχνουργό του Στρατού.

«Ενημερώνουμε τους Δημότες του Δήμου Μύκης ότι, στις 09 Μαρτίου 2022 και ημέρα Τετάρτη εντοπίστηκαν δύο ( 2) βλήματα οξειδωμένα Μ77 των 90 χιλιοστών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην κοίτη του ποταμού Κοσύνθου, στο ύψος του οικισμού Μύκης τα οποία  εξουδετερώθηκαν, παρελήφθησαν και απομακρύνθηκαν άμεσα από ειδικό πυροτεχνουργό του Δ’ Σώματος Στρατού», αναφέρει ο Δήμαρχος Μύκης, Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν.

«Σχετικά με το ανωτέρω περιστατικό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες  που συνέβαλαν στην ασφαλή εξουδετέρωση και απομάκρυνση των βλημάτων από το ποταμό Κόσυνθο, όπως το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Δ’ Σώματος Στρατού, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, το ΕΚΑΒ και ιδιαιτέρως την Υπαστυνόμο Β΄ κ. Καζάκου Χρυσούλα του Αστυνομικού Σταθμού Μύκης που είχε τον γενικό συντονισμό της όλης επιχείρησης», προσθέτει ο ίδιος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό