ΕΠ ΑΜΘ ΚΚΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΜΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ ΑΛΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ» !

ΕΠ ΑΜΘ ΚΚΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΜΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ ΑΛΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ» !

ΕΠ ΑΜΘ ΚΚΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΜΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ ΑΛΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ» !

Μια ακόμα προσπάθεια να πειστεί ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τα οφέλη της «αμερικάνικης παρουσίας» στην περιοχή μας, επιχειρείται το Σάββατο 5/11 στην Κομοτηνή, με την ημερίδα που διοργανώνουν η «Διεθνής Πρωτοβουλία «Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας», η Περιφέρεια ΑΜΘ και η AHEPA Κομοτηνής, με θέμα την «Επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας» και τη «συμβολή των ΗΠΑ στην οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα στην Περιφέρεια ΑΜΘ».

Προφανώς, επειδή δεν αρκούν τα κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και πολιτευτές των κομμάτων του ευρωΝΑΤΟϊκούτόξου, περιφερειακή και δημοτικές αρχές και άλλες «αντιπολιτευόμενες» παρατάξεις, ορισμένα τοπικά ΜΜΕ, κάποιοι «δημοσιολόγοι», «αρθρογράφοι», καθηγητές πανεπιστημίων, κέντρα και παράκεντρα, μέχρι και η πρόσφατα ιδρυθείσα … «σφηκοφωλιά» (βλ. «κυψέλη ιδεών και δράσης» στον Έβρο), που έχουν αναλάβει εργολαβία την καλλιέργεια κλίματος ανοχής και υποστήριξης στη στρατηγικής σημασίας παρέμβαση των ΗΠΑ στην περιοχή, επιστρατεύονται αρκετά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, η ίδια η Περιφέρεια, ακόμα και αυτοπροσώπως ο πρέσβης των ΗΠΑ!

 

Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και το σενάριο γνωστό!

Για μια ακόμα φορά θα ακούσουμε για τα οφέλη της οικονομικής διείσδυσης αμερικάνικων μονοπωλίων στην περιοχή, για τις «εμβληματικές» επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας, την ανάπτυξη που δήθεν θα είναι «για όλους». Για τη «γεωπολιτική αναβάθμιση» της περιοχής, που καθίσταται «στρατιωτικός πυλώνας» για το ΝΑΤΟ, «ενεργειακός κόμβος» και «κόμβος μεταφοράς εμπορευμάτων». Για όλα αυτά και τόσα άλλα, για τα οποία ο λαός της περιοχής θα πρέπει όχι μόνο νααποβάλει κάθε «αντιαμερικανικό αίσθημα», αλλά να είναι και ευγνώμων!

Μόνο που δεν βρισκόμαστε ούτε στο 2017, όταν η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε – και μέσα από το «περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο» – να διαφημίσει τα προσδοκόμενα οφέλη από τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε «Σούδα του Βορά», την παράδοση τουστρατοπέδου τουΠετροχωρίου στην Ξάνθη, του στρατοπέδου «Γιαννούλη» στον Έβρο, άλλων στρατηγικών υποδομών (οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο) στους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, τον αγωγό TAP να βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν τη λειτουργία του, ούτε στο 2019, με την κυβέρνηση της ΝΔ να συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση και να απογειώνει τη «στρατηγική συνεργασία» με τις ΗΠΑ, σήμερα να παραδίδει τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας σε αμερικάνικα χέρια, να εγκαινιάζει τον αγωγό IGB, σε λίγους μήνες να ετοιμάζεται να λειτουργήσει ο σταθμός για το πανάκριβο αμερικάνικο LNG στην Αλεξανδρούπολη και να μπαίνει σε φάση αδειοδότησης και δεύτερος!

Γιατί, από όλα τα παραπάνω, οι μόνοι ωφελημένοι ήταν και συνεχίζουν να είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, αμερικάνικοι αλλά και ελληνικοί. Οι «εμβληματικές επενδύσεις» έγιναν και οι εργαζόμενοι γνώρισαν από πρώτο χέρι τους τσακισμένους μισθούς, χωρίς ΣΣΕ, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, την εντατικοποίηση και τα 12ωρα, τις μαζικές απολύσεις όταν τα έργα τελείωναν και επρόκειτο πλέον να απασχολήσουν μερικές δεκάδες εργαζόμενους.

Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που πολλαπλασιάστηκαν, οι δεκάδες μεταφορές στρατιωτικών μέσων από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η συχνή παρουσία των μακελάρηδων του ΝΑΤΟ, εκτός από τα τατουάζ που έκαναν και μερικά αυγά που κατανάλωσαν, δεν έφεραν τη «σταθερότητα» και την «ασφάλεια» στην περιοχή, αφού πολλές φορές τα αντίπαλα των ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ στρατόπεδα εξαπέλυσαν απειλές και στοχοποίησαν την Αλεξανδρούπολη και όλη την περιοχή. Οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές αυξήθηκαν, όπως και οι άμεσες απειλές της Τουρκίας, ακόμα και με υπερπτήσεις πάνω από τη Σαμοθράκη!

Ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει τις δικές του αγωνίες και  βάσανα, όπως συνολικά ο λαός της χώρας. Στην περιοχή με το 40% της ανεργίας των νέων (στις 6 «πρώτες» περιφέρειες της Ευρώπης), με τους δείκτες της ενεργειακής και γενικότερης φτώχειας να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με την περιβαλλοντική υποβάθμιση, τις καταστροφές στην αγροτική παραγωγή και τις ζωονόσους στην κτηνοτροφία, που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ στο 100% της παραγωγής και στο φυτικό κεφάλαιο, το κόστος παραγωγής και τα χρέη να καθιστούν την επόμενη καλλιεργητική περίοδο αβέβαιη, τους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους να βάζουν λουκέτα για λίγες ώρες, μέρες, ή και για πάντα (όπως μόνο μέσα στο 2022 έκαναν 7 φούρνοι στον Έβρο), η προσπάθεια να διαφημιστεί «η συμβολή των ΗΠΑ» αποτελεί πρόκληση!

Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια, αντί για τέτοιου είδους ημερίδες, ας απολογηθούν καλύτερα για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στο Παπίκιο όρος και ας πάρουν μέτρα για την κατάσβεσητης πυρκαγιάς! Εκτός αν περιμένουν η ημερίδα να τους φέρει και τύχη με καμιά βροχόπτωση. Αλλά χωρίς αντιπλημμυρικά έργα … ο λαός και το περιβάλλον θα είναι πάλι τα θύματα!

Για αυτό χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη και η διεκδίκηση, η φωνή της αγανάκτησης να μετατραπεί σε δύναμη αγώνα για μέτρα ανακούφισης και επιβίωσης. Για να ανοίξουμε την ελπιδοφόρα προοπτική της σύγκρουσης με την καπιταλιστική βαρβαρότητα και να βαδίσουμε στο δρόμο της ανατροπής, χωρίς αναμονή για νέους «σωτήρες», χωρίς ψεύτικες ελπίδες από μια ανάπτυξη – που όπως και να την πούνε – θα είναι πάντα ανάπτυξη για τους λίγους.

Το ΚΚΕ σε αυτόν τον αγώνα θα συνεχίσει να καταθέτει όλες του τις δυνάμεις. Για να υπάρχει η δυνατότητα στο λαό της περιοχής να απορρίψει τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» από τις ημερίδες τους και να πάρει τη θέση του στον αγώνα.

Στις 5 Νοέμβρη, οι θέσεις στην αίθουσα της ημερίδας έχουν «κλείσει» για τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών ομίλων, των κομμάτων τους, των τοπικών αρχών που τους υπηρετούν.

Στις 9 Νοέμβρη ας βρεθούμε στις δικές μας θέσεις, νεκρώνοντας τους χώρους δουλειάς, πλημμυρίζοντας τις απεργιακές συγκεντρώσεις!

 5/11/2022

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό