ΕΠΑΜ : «Σταματήστε τη σκύλευση των νεκρών !»

ΕΠΑΜ : «Σταματήστε τη σκύλευση των νεκρών !»

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ για το θάνατο του Γ. Τράγκα

Το ΕΠΑΜ είχε επανειλημμένα αναφερθεί, ενόσω ο Γιώργος Τράγκας βρισκόταν εν ζωή, στις διώξεις που άσκησε το καθεστώς απέναντί του, στον αποκλεισμό του από τα δημόσια μέσα, στις έντονες πιέσεις και τα βαριά πρόστιμα στον ίδιο και τους συνεργάτες του προκειμένου να φιμώσουν τη φωνή του. Δεν περιμέναμε όμως τη χυδαία συμπεριφορά των κυβερνώντων λίγη μόλις ώρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του.

Ο κ. Μόσιαλος χαρακτήρισε τον Γιώργο Τράγκα ακραίο και με φασίζουσα νοοτροπία, ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να διατυμπανίσει ότι ο νεκρός ήταν λαϊκιστής που επιδιδόταν σε υπερβολές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου άσκησε πάνω στο πτώμα του Γ. Τράγκα υγειονομική τρομοκρατία και κρατική προπαγάνδα για τα μέτρα της κυβέρνησης, ο κ. Θεμιστοκλέους τον ενέταξε στις «φωνές στα όρια της καθόλου σοβαρότητας». Δεν ήταν σοβαρός ο Γιώργος Τράγκας και είναι «σοβαρός» ο κ. Θεμιστοκλέους, που δεν ντρέπεται να κατέχει την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας σε μια χώρα που δεν έχει ίχνος πρωτοβάθμιας υγείας!

Πώς είναι δυνατόν να μιλούν για «λαϊκισμό» του νεκρού Γ. Τράγκα, αυτοί που τάζανε κατοστάρικα στους νέους προκειμένου να εμβολιαστούν και που δεν το ’χουν σε τίποτα να μοιράζουν ακόμη και γλειφιτζούρια στα πεντάχρονα για να το πετύχουν; Πώς είναι δυνατόν να μιλούν για «φασίζουσα νοοτροπία» του Γιώργου Τράγκα, οι ίδιοι οι πρυτάνεις οι φασισμού; Οι κυβερνητικοί εκφραστές ενός αδίστακτου καθεστώτος που το υπηρετούν εφαρμόζοντας ακραιφνώς ναζιστικά πρότυπα; Θέτοντας στο περιθώριο της κοινωνικής, επαγγελματικής και οικονομικής ζωής οποιονδήποτε χαρακτηρίζουν ως «αρνητή» και «αντιεμβολιαστή», με το ίδιο αναγκαστικό δίκαιο που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ για να θέσει στο περιθώριο τους Εβραίους και να επιβάλλει το καθεστώς του στη Γερμανία του μεσοπολέμου;

Η συμπεριφορά των κυβερνώντων απέναντι στο θάνατο του Γιώργου Τράγκα, δεν είναι απλώς θρασυδειλία ή ανερυθρίαστη υποκρισία. Είναι συμπεριφορά σκύλευσης απέναντι σε έναν νεκρό. Στη χώρα που γέννησε την Αντιγόνη, στη χώρα που δίδαξε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα την έννοια της ύβρεως που πρώτα και κύρια έχει να κάνει με το σεβασμό προς τους νεκρούς, προς την οικογένεια του νεκρού και τους οικείους του, των δεσμών δηλαδή που θεμελιώνουν μια κοινωνία, έρχονται οι σύγχρονοι εκφραστές του ναζισμού για να ξεθεμελιώσουν ό,τι απέμεινε πατροπαράδοτο και σεβαστό στην κοινωνία αυτή.

Η βεβήλωση του νεκρού Γ. Τράγκα δεν αποτελεί εξαίρεση, λαμβάνει απλώς διαστάσεις λόγω του ότι ήταν επώνυμος. Την ίδια ακριβώς βεβήλωση διαπράττουν στους χιλιάδες νεκρούς συμπολίτες μας, που τους οδήγησε στο θάνατο η πλήρης εξάρθρωση του συστήματος υγείας και άφησαν την τελευταία τους πνοή αβοήθητοι στα σπίτια τους ή διασωληνωμένοι στις διαλυμένες και χωρίς το στοιχειωδώς αναγκαίο προσωπικό μονάδες που εύσχημα αποκαλούνται ΜΕΘ. Είναι οι ίδιοι που μεθόδευσαν την διάλυση του συστήματος υγείας, το κλείσιμο νοσοκομείων και την εκδίωξη  χιλιάδων μελών του υγειονομικού προσωπικού, είναι συνεπώς δικές τους οι επιλογές που έστειλαν στον τάφο τους χιλιάδες συνανθρώπους μας, είναι η δική τους εγκληματική πολιτική που έχει οδηγήσει αυτή τη χώρα σε τέτοια μαζική έξαρση θανάτων που μόνο ως κρατικές δολοφονίες μπορούν να καταχωρηθούν. Διαπράττοντας παράλληλα την ύβρη να κατηγορούν τους νεκρούς ως υπαίτιους για το θάνατό τους και διασύροντας τις οικογένειές τους, προκαλώντας ενοχές και καταρρακώνοντας την αξιοπρέπειά τους προκειμένου να μεταθέσουν σ’ αυτές την ευθύνη.

Όσο νοσηρός κι αν είναι ο ψυχισμός που τους διακρίνει όταν διαπράττουν ιεροσυλίες στους νεκρούς και τους οικείους τους, ας έχουν υπόψη ότι τα εγκλήματα ύβρεων και κολασμού δεν παραγράφονται. Θα έπρεπε να το γνωρίζουν ότι η ιστορία ξερνάει σαν βδελύγματα τους ενόχους αισχρών πράξεων. Στην ατίμωση στην οποία έχουν προβεί όλα αυτά τα χρόνια, θα έρθει η ώρα της ιστορικής ανταπόδοσης που θα λογοδοτήσουν.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό