Επίσκεψη μαθητών του Μειονοτικού Γυμν.-Λυκείου στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑμΕΑ

Επίσκεψη μαθητών του Μειονοτικού Γυμν.-Λυκείου στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑμΕΑ

Αποτελεί κοινό τόπο, ότι ο εθελοντισμός ανάγεται σε  παγκόσμια κοινωνική αξία. Η  τυπική εκπαίδευση δεν αποτελεί τον μοναδικό πυλώνα γνώσης και μάθησης. Σε αυτό το σημείο φαίνεται ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ μάθησης και εθελοντισμού. Ο εθελοντισμός είναι μια σημαντική πηγή μάθησης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μαθητών του σχολείου μας στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Κομοτηνής, όπου οι μαθητές μας πραγματοποίησαν δράσεις με τους τροφίμους του ιδρύματος και παρέδωσαν πράγματα που συγκέντρωσαν για τις ανάγκες τους. Αρχικά, η Πρόεδρος του  Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα Τζαμπαλζή Αναστασία έδωσε πληροφορίες στα παιδιά για τη λειτουργία της δομής, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους και στη συνέχεια έγιναν  κοινές δραστηριότητες. Τα παιδιά έπαιξαν μαζί παιχνίδια, ζωγράφισαν, έφτιαξαν γλυκά και φύτεψαν λουλούδια στον Κήπο της Αγάπης, ο οποίος δέχτηκε για πρώτη φορά επισκέπτες μαθητές. Όλοι μαζί τραγούδησαν και ευχήθηκαν χρόνια πολλά στον Α. και τη Δ. που εκείνη την ημέρα είχαν γενέθλια και πέρασαν όμορφα.

Ο εθελοντισμός δημιουργεί ένα πολύτιμο κοινωνικό κεφάλαιο  και έχει μετασχηματιστική επίδραση στην κοινωνία, αφού συμβάλλει τόσο στην κοινωνική ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή, όσο και στην αύξηση της κοινωνικής εμπιστοσύνης που ενισχύει τη μεγαλύτερη ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Γι’ αυτό και ο εθελοντισμός και ο ρόλος του σχολείου στο να τον «διδάξει» στον μαθητή σε όλες τις βαθμίδες είναι τόσο σημαντικός. Καλλιεργούμε ανθρωπιστικές αξίες, όπως αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, ανεκτικότητα, διαφορετικότητα, αλτρουισμό, συμπερίληψη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό