Επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Έβρου (+ fotos)

Επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Έβρου (+ fotos)

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Έβρου Άκη Παρασκευόπουλο και τους βουλευτές του νομού Αναστάσιο Δημοσχάκη κα Χρήστο Δερμεντζόπουλο βρέθηκε στον νομό Έβρου.

Η επίσκεψη στον ακριτικό Έβρο ξεκίνησε από τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, όπου τα στελέχη του κόμματος συνομίλησαν με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον CEO Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου για τις αναπτυξιακές προοπτικές του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, το εμπόριο και τις εξαγωγές. Αναλυτικά ο πρόεδρος και ο Διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΑ, αναφέρθηκαν στις λύσεις που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια σε ζητήματα που αποτελούσαν χρόνιες εκκρεμότητες στη λειτουργία του Λιμένα. Η ιδιαίτερη γεωστρατηγική του θέση μπορεί να δώσει μεγάλη δυναμική στην περιοχή ανοίγοντας δρόμους προς τις διεθνείς αγορές σε συνδυασμό με τις οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις που δρομολογούνται.

Ο Γραμματέας της ΠΕ τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει το λιμάνι για την πόλη της Αλεξανδρούπολης το οποίο όπως ανέφερε αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης επισκέφτηκε τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αλεξανδρούπολης η οποία βρίσκεται στην τελική ευθεία για την έναρξη λειτουργίας της. Με την ολοκλήρωσή της, θα είναι σε θέση να επεξεργάζεται τα υπολειπόμενα σύμμεικτα απορρίμματα όλων των Δήμων της Ροδόπης και των Δήμων Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης της ΠΕ Έβρου.

Στο εργοτάξιο τους υποδέχθηκε ο Διευθυντής της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ Γιώργος Βογιατζής, ο οποίος τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις αναφέροντας τα θετικά αποτελέσματα που θα φέρει το έργο στην διαχείριση αποβλήτων, στην βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της περιοχής αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το έργο αναμένεται να δώσει οριστική λύση στην ορθολογική διαχείριση αποβλήτων, τόσο των βιολογικών, όσο και των ανακυκλώσιμων.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν το εργοτάξιο της Ανατολικής Περιφερειακής οδού που αποτελεί την οδική σύνδεση της Εγνατίας οδού με τον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης και μια εμβληματική δέσμευση της Κυβέρνησης για την οποία οι εργασίες ξεκίνησαν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Μελετών και Κατασκευών έργων Βορείου Ελλάδος Γιώργος Τσεσμελής μίλησε στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για την πορεία κατασκευής του έργου και τις διευκολύνσεις που θα παρέχει στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και το θετικό αντίκτυπο στην οικονομία του τόπου.

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ δήλωσε πως η ανάπτυξη προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και πως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σε έναν νομό βλέπουμε τρία εμβληματικά έργα να υλοποιούνται και να περνάνε από τις μακέτες στην ολοκλήρωση και να παραδίδονται στους πολίτες και μάλιστα μέσα στην πιο δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν στη συνέχεια στο σημείο του φράχτη στις Φέρες Έβρου συνοδευόμενοι από τον Διοικητή της 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχο Δημήτριο Πατζιόκα. Δύο χρόνια μετά την απειλή στα ανατολικά χερσαία σύνορα της χώρας μας και τις προκλήσεις που επιχείρησαν να παραβιάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα και το Διεθνές Δίκαιο, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκαν με στελέχη της συνοριοφυλακής, συνομιλώντας μαζί τους για τις καθημερινές ανάγκες και τις προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι. Ο Ταξίαρχος παρουσίασε στα στελέχη του κόμματος το χρονοδιάγραμμα δημιουργίας του φράχτη, τα χαρακτηριστικά του και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του για την ασφάλεια των συνόρων της χώρας.

Τα στελέχη της ΝΔ επισκέφτηκαν και το μνημείο προς τιμήν του ταγματάρχη Μπάκερ προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Διαχάραξης Ελληνοτουρκικών Συνόρων που συνέβαλε καθοριστικά στην παραχώρηση της νησίδας «ΔΕΛΤΑ» στην Ελλάδα, ενώ κατόπιν βρέθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο όπου ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο Νίκο Γκότση.

Στο Σουφλί, ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ συνάντησε το Δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο και τις ιδιαίτερες ανάγκες του Δήμου, αλλά και τις προοπτικές για ανάπτυξη βασισμένες στην ιστορία και τα παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως η υφαντουργία. Ο Δήμαρχος τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της επίσκεψης της Νέας Δημοκρατίας σε ένα Δήμο που «κρατάει τα σύνορα της χώρας».

Στη συνέχεια τα στελέχη του κόμματος είχαν μια σύντομη συνάντηση με τους προέδρους ΔΗΜΤΟ Σουφλίου Νικόλαο Πάσχο, και Διδυμοτείχου Παύλο Καραμπουναρλή, η πολιτεύτρια του νομού Χρύσα Μπαχαρίδου καθώς και μέλη των τοπικών οργανώσεων.

Επιστρέφοντας στην Αλεξανδρούπολη τα στελέχη του κόμματος επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς. Ο κ. Πέτροβιτς τόνισε την αξία της παρουσίας των στελεχών του κόμματος σε μια επέτειο σημαντική για το νομό. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Πριν δύο χρόνια ο Έβρος έγινε όλη η Ελλάδα και όλη η Ελλάδα έγινε ο Έβρος. Ο Πρωθυπουργός απέδειξε ότι βρίσκεται κοντά στους ακρίτες».

Η επίσκεψη στο νομό ολοκληρώθηκε με μια συνάντηση με τα στελέχη της ΔΕΕΠ Έβρου και της ΟΝΝΕΔ στην οποία παρών ήταν και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος όπου συζητήθηκαν ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας, καθώς και οργανωτικά θέματα ενόψει του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μια σύντομη συνάντηση είχαν τα στελέχη του κόμματος με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Τακάς, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Έμυ Κασσιμάτη και Δημήτρης Χατζίδης, το μέλος της ΔΕΕΠ Έβρου Σπύρο Μιχαλόπουλο καθώς και ο Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Μένιος Κορομηλάς, η πρόεδρος ΝΕ ΟΝΝΕΔ Έβρου Ευαγγελία Κοσμίδου, το μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ Στέργιος Λιαλιάρης και ο Υπεύθυνος πόλης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αλεξανδρούπολης Οδυσσέας Μαντζιούνης.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Άκη Παρασκευόπουλο, τους βουλευτές του νομού, τον καλό μου φίλο Χρήστο Δερμεντζόπουλο και τον Τάσο Δημοσχάκη που συνόδευσαν σε πολλές από τις επισκέψεις παρά το βαρύ πρόγραμμά τους αλλά και όλα τα στελέχη της Δ.Ε.Ε.Π., των τοπικών οργανώσεων και της ΟΝΝΕΔ του νομού. Να πω ακόμη ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ συνολικά στις Νεοδημοκράτισσες και τους Νεοδημοκράτες του Έβρου και ξεκινώ έτσι κάθε μου τοποθέτηση σε όλη την Ελλάδα, σε αυτό το οδοιπορικό που έχω τη χαρά και την τιμή να κάνω μαζί με τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη. Νομίζω πως αυτό είναι χρέος μας, να συναντούμε από κοντά αυτούς τους ανθρώπους, γιατί η παράταξη στέκεται όρθια στη δυσκολότερη περίοδο για τη χώρα χάρη στις δικές σας προσπάθειες και το δικό σας αγώνα. Να σας πω επίσης, πως είναι ιδιαίτερη συγκίνηση για εμένα γιατί έχω βρεθεί ξανά σε αυτά τα γραφεία, και νιώθω ακόμα μεγαλύτερη την υποχρέωση, ως φοιτητής το μακρινό 2005 έως το 2010 στην Κομοτηνή ερχόμουν πολύ συχνά στους φίλους μου στη ΔΑΠ Αλεξανδρούπολης και με πολλούς από αυτούς ακόμη και σήμερα είμαι πολύ κοντά. 

Εκεί λοιπόν ξεκίνησε και το δικό μας το ταξίδι. Ξεκίνησε από τη Θράκη, γιατί γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι να κρατάς όρθιες τις οργανώσεις της περιφέρειας. Σε αυτές άλλωστε δίνουμε και τη μεγαλύτερη έμφαση εμείς ως Νέα Δημοκρατία και με προσωπική παραίνεση του προέδρου μας και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη βρισκόμαστε και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε όλες τις οργανώσεις αλλά και σε όλους τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Γιατί, εμείς, δεν αντιλαμβανόμαστε τις επισκέψεις σε κάθε γωνιά της χώρας ως μια ευκαιρία ενόψει εκλογών, αλλά το κάνουμε με συνέπεια όλο το χρόνο καθ’ όλη τη διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής και  κυβερνητικής θητείας με δύο βασικούς στόχους. 

Ο πρώτος στόχος είναι η καταγραφή των προβλημάτων, των ζητημάτων της τοπικής κοινωνίας. Εμείς είμαστε εδώ για να ακούμε τους πολίτες, να ακούμε τα προβλήματα και τα παράπονα τους, να κάνουμε διάλογο μαζί τους και όχι μόνο την ημέρα που βρισκόμαστε εδώ, αλλά, λόγω των πολύ δυνατών μας οργανώσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. 

Ο δεύτερος στόχος είναι η προβολή του κυβερνητικού έργου και σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο και επιτρέψτε μου να πω ότι μέσα από αυτές τις επισκέψεις νιώθω πολύ περήφανος που έρχομαι σε έναν τόπο τόσο σημαντικό και αντικρίζω έργα τα οποία υλοποιήθηκαν ή είναι σε στάδιο ολοκλήρωσης. Πήγαμε στον ΟΛΑ και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που αντικρίσαμε, για την οργάνωση, τη λειτουργία και την εξέλιξη. Πήγαμε στη μονάδα διαχείρισης αποβλήτων, πήγαμε στον ανατολικό περιφερειακό αλλά πήγαμε και στον φράχτη. Μας ενδιαφέρει η ειρηνική συνύπαρξη, αυτός είναι και ο στόχος του προέδρου και Πρωθυπουργού. Όμως, για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχουν σύνορα, υπάρχουν κανόνες διεθνούς δικαίου και αυτούς είμαστε εδώ για να προασπίσουμε. Και εδώ, θα πω ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ, ένα ευχαριστώ στις ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας αλλά και στους κατοίκους αυτού του νομού γιατί με ψυχραιμία και υπομονή άντεξαν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. 

Βρισκόμαστε εδώ γιατί θέλουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα του Πρωθυπουργού ότι για εμάς η Θράκη και ο Έβρος αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα, για να συνεχίσουμε να υλοποιούμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, να συνεχίσουμε να δημιουργούμε τις συνθήκες για να μειώνεται κι άλλο η ανεργία, που βρίσκεται σε χαμηλό ρεκόρ δεκαετίας. Να συνεχίσουμε να μειώνουμε φόρους, να συνεχίσουμε να μειώνουμε ασφαλιστικές εισφορές, να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία με βασικό στόχο να συνεχίσουμε να κάνουμε καλύτερες τις ζωές των συμπολιτών μας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό