Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Σωματείο «ΕΡΜΗΣ»

Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Σωματείο «ΕΡΜΗΣ»

Το Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «ΕΡΜΗΣ» επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Νίκος Σιαδήμας, ο Διευθυντής του Πολιτικού Συμβουλίου Γιάννης Φυτόπουλος, ο Γραμματέας Οργανωτικού Ορφέας Γεωργίου και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής Χάρης Τσίρας.

Το Σωματείο ιδρύθηκε το 1988 από γονείς και κηδεμόνες Ατόμων με Αναπηρίες καιέγινεσύντομα μια από τις μεγαλύτερες δομές στην Ελλάδα για αυτούς τους ανθρώπους, στηρίζοντας όλα αυτά τα χρόνια περισσότερα από 1600 άτομα αλλά καιτις οικογένειες τους. Είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο, πουσήμερα εξυπηρετεί καθημερινά 100 ΑμεΑ με σκοπό την εκπαίδευση καθώς και την κοινωνική και επαγγελματική αποκατάστασή τους μέσω των εργαστήριων Δημιουργικής Απασχόλησης: Κηπευτικής, Εργασιών Γραφείου & Η/Υ, Σίτισης-Παρασκευαστηρίου Φαγητού, Χειροτεχνίας και Κηροπλαστικής.Παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πλήθος καλλιτεχνικών, αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Σωματείου και να συνομιλήσουν με τη Γενική Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου Μαρίνα Γιαννικοπούλου, την Ειδική Γραμματέα Μαρία Αθανασοπούλου, την αναπληρώτρια ταμία Ευσταθία-Ελένη Πατρινού, την Έφορο & Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ειρήνη Καπελώνη και τον Διευθυντή Διοίκησης Κωνσταντίνο Μοράρο.

Απώτερος στόχος των δράσεων του «ΕΡΜΗ», όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, είναι η διεκδίκηση της ισότητας των ευκαιριών, μέσα από την Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Υποστήριξη των ΑμεΑ, στην διεκδίκηση και κατάκτηση των δικαιωμάτων που έχουν στα πλαίσια μιας σύγχρονης κοινωνίας και των θεσμικών κανόνων που ορίζει η Εθνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνής Νομοθεσία. Επιπρόσθετα, στοχεύουν στη δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) με ειδικά διαμορφωμένες συνθήκες, γεγονός που θα διασφαλίσει μια αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση για τα Άτομα με Αναπηρίες, όταν εκλείψει η γονική φροντίδα. Τέλος, έγινε αναφορά στην επιτακτική ανάγκη για την ανεύρεση πόρων με σκοπό την άρτια υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εκπαίδευσης και υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρίες καθώς και των οικογενειών τους. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται στους άπορουςκαι ανασφάλιστους εκπαιδευόμενους του «ΕΡΜΗ», επιτελώντας ένα σημαντικό έργο που θα πρέπει να συνεχιστεί.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό