Επίσκεψη του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, στο Δημαρχείο Καβάλας

Επίσκεψη του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, στο Δημαρχείο Καβάλας

Με τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος συνοδευόταν από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου και στελέχη του κόμματος στην περιοχή, συναντήθηκε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, στο πλαίσιο της εξόρμησης που πραγματοποιεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο κ. Φάμελλος ενημέρωσε τον Δήμαρχο Καβάλας για τις επαφές που είχε στην πόλη μας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά τόσο στις εξελίξεις γύρω από την εταιρία πετρελαίων της Νέας Καρβάλης, όσο και στο ντόμινο των ανατιμήσεων που παρατηρείται στην αγορά, λόγω της αύξησης στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως επισήμανε ο κ. Φάμελλος, οι συνομιλητές του, οι εργαζόμενοι στην εν λόγω μονάδα και οι κάτοικοι του Χαλκερού, τους έθεσαν επιτακτικά διάφορα ζητήματα που άπτονται αφενός μεν της προστασίας του περιβάλλοντος και αφετέρου της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, μέσα από τις αποφάσεις που λαμβάνει αυτή την περίοδο η πλευρά της εργοδοσίας.

Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο εργαστάσιο των πετρελαίων ο κ. Μουριάδης υποστήριξε ότι η λογική επιδίωξη των επιχειρηματιών να αυξήσουν τα κέρδη τους, δεν μπορεί να λειτουργεί εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι κράτησαν όρθια τη μονάδα της Νέας Καρβάλης σε πολύ δύσκολες στιγμές, ενώ αναφερόμενος στο φαινόμενο της ρύπανσης που ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία επί σειρά ετών, σημείωσε ότι έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με το πρόβλημα, αποστέλλοντας επιστολές προς την διοίκηση της εταιρίας, το αρμόδιο υπουργείο, τον εισαγγελέα Καβάλας και το τμήμα Περιβάλλοντος της Αντιπεριφέρειας Καβάλας, προκειμένου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των πολιτών της Καβάλας.

Για το θέμα της ακρίβειας, ο κ. Μουριάδης υπογράμμισε πως είναι έντονα προβληματισμένος από το αποτύπωμα που έχουν στη λειτουργία του Δήμου Καβάλας οι συνεχείς αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, τονίζοντας με έμφαση ότι εξετάζονται ήδη διάφοροι τρόποι μείωσης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, μεταξύ των οποίων είναι και η δημιουργία ενεργειακής κοινότητας.

Τέλος, οι κύριοι Μουριάδης και Φάμελλος, συζήτησαν διεξοδικά τις επικείμενες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων και τα προβλήματα που εμφανίζει εσχάτως η διαδικασία της ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό