Επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνουν οι κάτοικοι της Ζακύνθου για την υπόθεση της παράνομης πώλησης 14.500 παραθαλάσσιων στρεμμάτων στο Κατάρ

Επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνουν οι κάτοικοι της Ζακύνθου για την υπόθεση της παράνομης πώλησης 14.500 παραθαλάσσιων στρεμμάτων στο Κατάρ

Επιστολή σε όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και όλους τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υπόθεση της αγοραπωλησίας στα ορεινά της Ζακύνθου απέστειλαν οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων.

Η επιστολή, μάλιστα, κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε όλους τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Παρατάξεων, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, τον Επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστο Ράμμο και τον επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Οι κάτοικοι τονίζουν ότι παρά το γεγονός ότι διώκονται με κακουργήματα επτά άτομα για την υπόθεση, «το Κατάρ επωφελείται από την κτήση κυριότητας (χρησικτησία) επί ελληνικών και ευρωπαϊκών εδαφών, εδώ και 9 χρόνια» και ζητούν από την ΕΕ την στήριξη και την προστασία των νόμιμων ιδιοκτητών της επίμαχης περιοχής.

Η επιστολή

Ενημερωθήκαμε προσφάτως από τον Ελληνικό Τύπο ότι η υπόθεση της παράνομης πώλησης 14.500 παραθαλάσσιων στρεμμάτων της Ζακύνθου προς το Κατάρ, παρουσιάστηκε και περιγράφηκε γραπτώς στο σώμα της Κομισιόν.
Πληθώρα δημοσιευμάτων των τελευταίων χρόνων αναφέρονται στον τρόπο με τον οποίο το Κατάρ επιδιώκει την διείσδυση στο Ιόνιο Πέλαγος, θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου. Πρόκειται για το Σκάνδαλο του Εμίρη του Κατάρ, στην ευρύτερη περιοχή που τοποθετείται το πασίγνωστο, σε όλη την υφήλιο, τουριστικό αξιοθέατο «Ναυάγιο».
Τα τελευταία εννέα (9) χρόνια, παραμένουν δεσμευμένες οι περιουσίες μας, οι οποίες ανήκαν στους προγόνους μας και διατηρήθηκαν από γενιά σε γενιά για εκατοντάδες χρόνια. Με μεθόδους παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν στο QatarGate, ένα σύνολο απατεώνων συνετέλεσαν στο έγκλημα της παράνομης πώλησης τεσσάρων (4) ορεινών χωριών, ιδιωτικών περιουσιών διακοσίων (200) οικογενειών, μνημείων παγκόσμιας αρχαιολογικής και θρησκευτικής σημασίας, διάσημων παραλιών, μία εκ των οποίων το «Ναυάγιο» και συνολικά 10 χιλιομέτρων ακτογραμμής και ηπειρωτικής γης 14.500 στρεμμάτων. Όλα αυτά επωλήθησαν το 2014 ως ένα ενιαίο αγροτεμάχιο

Παρά το γεγονός ότι διώκονται με κακουργήματα επτά (7) άτομα, που έδρασαν από κοινού και με δόλο, σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, το Κατάρ επωφελείται από την κτήση κυριότητας (χρησικτησία) επί ελληνικών και ευρωπαϊκών εδαφών, εδώ και εννέα (9) χρόνια. Αυτό οφείλεται στη διαρκή ισχύ του παράνομου συμβολαίου από το 2014 έως και σήμερα, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και την Ευρώπη.


Εμείς, οι Κάτοικοι της Ορεινής Ζακύνθου, αγωνιζόμαστε σχεδόν μία δεκαετία για την υπεράσπιση της γης μας, των χωριών μας, του νησιού μας, της χώρας μας, μέλους της ΕΕ και δηλώνουμε ηχηρά ότι θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε.
Χίλιοι (1.000) περίπου άνθρωποι, μέλη διακοσίων (200) οικογενειών, ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση την στήριξη και την προστασία των νόμιμων ιδιοκτητών της επίμαχης περιοχής, από επικίνδυνες οργανώσεις, οι οποίες σχετίζονται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το οποίο χρησιμοποιούν ως μέσο διείσδυσης στη Μεσόγειο.

Πηγή: imerazante.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό