Επιστρέφει ο ΑΟΞ στο «Σαλέ» τρία χρόνια μετά την διακοπή της μεταξύ τους συνεργασίας λόγω της «πολυϊδιοκτησίας»

Επιστρέφει ο ΑΟΞ στο «Σαλέ» τρία χρόνια μετά την διακοπή της μεταξύ τους συνεργασίας λόγω της «πολυϊδιοκτησίας»

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείο Le Chalet στα όρια Κιμμερίων – Πηγαδίων θα επιστρέψει από τη νέα σεζόν ο ΑΟΞ, όπως αποκάλυψε ο νέος τεχνικός διευθυντής όλους του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας Νίκος Κεχαγιάς.

Ο Κεχαγιάς αποκάλυψε ότι υπάρχει ήδη συμφωνία με την διοίκηση του ξενοδοχείου και την διοίκηση του νέου Ερασιτέχνη ΑΟΞ για να αναπτυχθεί συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές που θα περιλαμβάνει την χρήση των γηπεδικών εγκαταστάσεων του «Σαλέ» τόσο από την πρώτη ομάδα του ΑΟΞ για τις καθημερινές προπονήσεις όσο και από τις ακαδημίες που θα δημιουργηθούν.

Όπως είναι γνωστό, ο νέος ΑΟΞ θα χρησιμοποιεί ως έδρα το γήπεδο του ΑΟΞ μέσα στην πόλη της Ξάνθης, που αποτελεί άλλωστε ιδιοκτησία του Ερασιτέχνη ΑΟΞ. Ωστόσο λόγω της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου και του κορεσμού που θα υπάρχει στον γκαζόν, αναζητήθηκαν λύσεις σε άλλους χώρους για την διεξαγωγή των προπονήσεων και εκείνη του Σαλέ κρίθηκε ως η πιο ενδεδειγμένη.

Έτσι ο ΑΟΞ επιστρέφει στο «Σαλέ» ακριβώς τρία χρόνια μετά την βίαιη διακοπή της μεταξύ τους συνεργασίας, για τους λόγους της περίφημης «πολυϊδιοκτησίας» που στοίχισε τελικά τον υποβιβασμό και εν τέλει τον αφανισμό την φετινή σεζόν του ΑΟΞ από τα ποδοσφαιρικά αγωνιστικά δρώμενα. Ήταν 31 Μαΐου του 2000 όταν υπήρχε σχετικό δημοσίευμα στο ThrakiSportS για την μεταφορά των γραφείων της ΠΑΕ Ξάνθη από το «Σαλέ» στις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου.

Για έναν χρόνο μετά παρέμειναν εκεί οι ακαδημίες μέσω μιας ξεχωριστής σύμβασης, μέχρι που μεταφέρθηκαν και εκείνες στο προπονητικό με το «Σαλέ» ως νομική επιχείρηση να προχωρεί μάλιστα πριν λίγους μήνες στην κατάσχεση αυτοκινήτων, τρακτέρ και άλλης κινητής περιουσίας της ΠΑΕ Ξάνθη και στην διενέργεια πλειστηριασμού αυτών για τα χρέη της υπό πτώχευση πλέον, στα χέρια του Μπιλ Πάπας, Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας προς την Vialand, εταιρεία στην οποία ανήκει το «Σαλε».

Υπενθυμίζεται ότι η πώληση από τους Χρήστο Πανόπουλο και Πολυχρόνη Συγγελίδη της Vialand του Σαλέ στον Γιάννη Καλπαζίδη, ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη, ήταν εκείνη που συνετέλεσε ουσιαστικά στην εκτίμηση-απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την περίφημη «πολυιδιοκτησία», εξαιτίας της οποίας ΠΑΟΚ και Ξάνθη τιμωρήθηκαν με ένα αυστηρό διοικητικό πρόστιμο και παραπέμφθηκαν στα ποδοσφαιρικά πειθαρχικά όργανα με εισήγηση για τον υποβιβασμό τους.

Ως γνωστόν, στην συνέχεια άλλαξε ο νόμος ώστε οι συγκεκριμένες παραβάσεις να τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών, έτσι επιβλήθηκαν αφαιρέσεις επτά βαθμών στον ΠΑΟΚ και 12 στην Ξάνθη με τον δικέφαλο να πηγαίνει στο CAS και να επιτυγχάνει την ανατροπή της εις βάρος του απόφασης σε αντίθεση με την Ξάνθη που αποδέχθηκε τη μοίρα της, έφαγε το μείον 12 και στην συνέχεια, επειδή παρά το -12 δεν υποβιβάστηκε απευθείας, χρειάστηκε να παίξει μπαράζ κατεβάζοντας ρόστερ με 15χρονα παιδιά για να πέσει μετά από τρεις δεκαετίες από τα μεγάλα σαλόνια της Super League και να καταλήξει φέτος εξαφανισμένη από τον ποδοσφαιρικό χάρτη…

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό