Έρχεται νέο επίδομα για ρεύμα και φυσικό αέριο -Ποιοι θα το πάρουν

Έρχεται νέο επίδομα για ρεύμα και φυσικό αέριο -Ποιοι θα το πάρουν

Η κρίση στη Μέση Ανατολή έχει πυροδοτήσει μια νέα αβεβαιότητα στη διεθνή ενεργειακή αγορά, χωρίς κανείς επί του παρόντος να μπορεί να προβλέψει την έκτασή της και τον αντίκτυπο στις τιμές σε περίπτωση γενίκευσης, κάτι που όλοι απεύχονται.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη τους επόμενους μήνες να προχωρήσει σε επιδότηση και στους καταναλωτές που θα θερμανθούν φέτος με ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο, με τα κριτήρια που δίνεται το πετρέλαιο θέρμανσης και σε αντίστοιχο ύψος.

Οι ανακοινώσεις, λένε πληροφορίες θα γίνουν τις επόμενες ημέρες από τα συναρμόδια υπουργεία.

Ανεξαρτήτως λοιπόν του απρόβλεπτου παράγοντα «Μέση Ανατολή», η διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης και σε ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο κρίθηκε αναγκαία για τον φετινό χειμώνα (2023/2024), καθώς στο τέλος του έτους καταργούνται οι οριζόντιες επιδοτήσεις στα τιμολόγια ρεύματος αλλά και οι εκπτώσεις που πρόσφερε πέρυσι η ΔΕΠΑ στους καταναλωτές φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα καταναλωτές με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ειδικά σε περιοχές που ο χειμώνας είναι πιο βαρύς, να επιβαρυνθούν σημαντικά.

Αυτοί θα είναι και οι βασικοί δικαιούχοι του νέου επιδόματος, με τη διεύρυνση βεβαίως να γίνεται κατ’ αναλογία εισοδήματος και αναγκών.

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό