Έρχεται νέο ηλεκτρονικό φακέλωμα για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές ακινήτων που κρύβουν εισοδήματα

Έρχεται νέο ηλεκτρονικό φακέλωμα για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές ακινήτων που κρύβουν εισοδήματα

Σε ασφυκτικό ελεγκτικό κλοιό θα βρεθούν από το φθινόπωρο οι φορολογούμενοι που «ξεχνούν» να εμφανίσουν στην εφορία την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους ή δηλώνουν μικρότερα εισοδήματα από τα ακίνητα που νοικιάζουν. Η ΑΑΔΕ στήνει την νέα ηλεκτρονική εφαρμογή καταγραφής και παρακολούθησης των ακινήτων όλης της χώρας.

Πρόκειται για το «Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων», το οποίο θα περιλαμβάνει τα στοιχεία του ηλεκτρονικού «Περιουσιολογίου» που έχει δημιουργήσει η ΑΑΔΕ με βάση τις δηλώσεις Ε9 των φυσικών και των νομικών προσώπων. Το Μητρώο θα αφορά και τους ενοικιαστές ακινήτων καθώς θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τα ακίνητα όπως εάν είναι μισθωμένα ή δωρεάν παραχωρημένα, τα ποσά των μηνιαίων και ετήσιων μισθωμάτων, τα στοιχεία των ενοικιαστών.

Το αρχείο θα ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που θα υποβάλλεται δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης από ιδιοκτήτη ακινήτου και θα γίνεται αποδεκτή από τον ενοικιαστή του ίδιου ακινήτου. Επίσης, θα ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που ένας ιδιοκτήτης θα δηλώνει τη λύση της μίσθωσης ενός ακινήτου του.

Πηγή: insider.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό