Έρχεται στην Αλεξανδρούπολη η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού από το Τέξας

Έρχεται στην Αλεξανδρούπολη η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού από το Τέξας

Τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, η 1η αμερικανική Μεραρχία Πεζικού θα υποστηρίξει τρεις νατοϊκές επιχειρήσεις-ασκήσεις στην Ελλάδα, ενδεικτικό του κλίματος συνεργασίας και εκπαίδευσης ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι οποίες όπως είναι φυσικό θα προκαλέσουν και πάλι τουρκική αντίδραση μέσω του τύπου της γειτονικής χώρας.

Αρχικά θα έχουμε διαγωνισμό πληρωμάτων αρμάτων μάχης, πιθανότατα στο πεδίο βολής Ξάνθης, ανάμεσα σε ελληνικά και αμερικανικά πληρώματα, με την επωνυμία “Hellenic Tank Challenge”, θα έχουμε την άσκηση μονάδων καταδρομών με την επωνυμία ” χρυσσόμαλο δέρας”, καθώς και την άφιξη της 1ης Ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από το Fort Hood του Τέξας.

Όλες αυτές οι κινήσεις δεν ξεφεύγουν της προσοχής των Τούρκων, οι οποίοι φέρονται ενοχλημένοι από την στρατιωτική συνεργασία Ελλάδος-ΗΠΑ, στον ύψιστο βαθμό.

Μέλη της αμερικανικής 1ης Μεραρχίας Πεζικού και της 1ης Ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Ελληνικού Στρατού και της Ομάδας Υποστήριξης Περιοχής των ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο.

Όλοι αυτοί εργάζονται για να προετοιμάσουν πολλαπλές τοποθεσίες σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα υποδεχθούν τις αμερικανικές δυνάμεις, ως μέρος της πρόσφατα ανανεωμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας και της ευρωπαϊκής αποστολής του ΝΑΤΟ “Atlantic Resolve”.

«Η MDCA, αναφέρει ρητά το Στεφανοβίκειο και την Αλεξανδρούπολη ως δύο τοποθεσίες στις οποίες ΗΠΑ και Ελλάδα θα χρησιμοποιούσαν για αμοιβαία χρήση», δήλωσε ο Brandon Marsh, επικεφαλής της ομάδας υποστήριξης Περιοχής των ΗΠΑ στην Ελλάδα. «Επίσης στην ίδια συμφωνία συμπεριλαμβάνεται το στρατόπεδο Γεωργούλα (Βόλος) και το Στρατόπεδο Γιαννούλη, που θα είναι ο χώρος εφοδιαστικής υποστήριξης στην Αλεξανδρούπολη. Μπορούμε ενδεχομένως να δημιουργήσουμε μια βάση εκεί που θα μπορούσε να παρέχει υποστήριξη σε έως και 600 στρατιώτες των ΗΠΑ», κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: του Γιώργου Μοτσάκου/pentapostagma.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό