Έργα υδρεύσεων ύψους 5,2 εκ. €σε 3 Δήμους της ΠΕ Ξάνθης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια ΑΜΘ από το ΕΣΠΑ

Χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 5,2 εκατομμύρια ευρώ ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος για την πραγματοποίηση έργων ύδρευσης σε οικισμούς των Δήμων Μύκης, Τοπείρου και Ξάνθης στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Πρόκειται για συνολικά 4 έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και τα οποία θα υλοποιηθούν αντίστοιχα από το ΔήμοΜύκης, το ΔήμοΤοπείρου και τη ΔΕΥΑΞ. Συγκεκριμένα:

 

Α. Δήμος Μύκης

Για το Δήμο Μύκης, η χρηματοδότηση της Περιφέρειας ξεπερνά τα 2,7 εκατομμύρια ευρώκαι αφορά σε 2 έργα.

  1. Το πρώτο έργο θα χρηματοδοτηθεί με 1,4 εκατομμύρια ευρώ και αφορά στην εγκατάσταση ενός συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης, ελέγχου και εντοπισμούτων διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης 12 οικισμών:

στο Ωραίο, στον Εχίνο, στηΜάνταινα, στη Μύκη, στο Προσήλιο, στον Κένταυρο, στην Άλμα, στο Άνω Ζουμπούλι, στο  Διάφορο και στα Μελίβοια της Δημοτικής Ενότητα Μύκης

στην Πάχνητης Δημοτικής Ενότητας Κοτύλης

και στις Άνω Θέρμες στη Δημοτική Ενότητα Θερμών.

  1. Το δεύτερο έργο θα χρηματοδοτηθεί με 1,3 εκατομμύρια ευρώ και αφορά στην κατασκευή ενός συστήματος συγκέντρωσης και μεταφοράς νερού που θα τροφοδοτεί τους οικισμούς Μελίβοια και Εχίνο από μία φυσική πηγήπου βρίσκεται 2,5 χιλιόμετρα βορειανατολικά του οικισμού Δημάριο.

 

Β. Δήμος Τοπείρου

Στο Δήμο Τοπείρου ηΠεριφέρεια διαθέτει 2 εκατομμύρια ευρώ για την αντικατάσταση των παλαιών σωληνώσεων ύδρευσης με νέους αγωγούς 3ης γενιάς και την επέκταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στους οικισμούς Άβατο, Όλβιο και σε ένα τμήμα του δικτύου στο Παλαιό Όλβιο. Με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα κατασκευαστεί επίσης και μία νέα δεξαμενή νερού στο Όλβιο.

 

Γ. Δήμος Ξάνθης

Αντικατάσταση πεπαλαιωμένων αγωγών ύδρευσηςπροβλέπει και το έργοτης ΔΕΥΑΞ, το οποίο η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 0,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο θα υλοποιηθεί στον οικισμό Πίλημα όπου θα τοποθετηθούν νέοι αγωγοί σε όλο το εσωτερικό δίκτυο του οικισμού.

Με αφορμή την ένταξη των παραπάνω 4 έργων στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιοςμετέβη στην έδρα του Δήμου Μύκης στη Σμίνθη και είχε συνάντησημε το Δήμαρχο Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάνμαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νίκο Ευφραιμίδη, τον ΑντιπεριφερειάρχηΥποδομών κ. Δημήτρη Γαλανόπουλο και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Διεθνών Σχέσεων κ. Κώστα Κουρτίδη.

Εκεί πραγματοποίησαν σύσκεψη με τη συμμετοχήτωνΑντιδημάρχωνκ.κ. ΣαχινλήΡιτβάν, ΚαλεντζήΧικμέτ και ΑγγούσογλουΕργκιούλ, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. ΠετσενίκΑδνάν και του Προέδρου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μύκηςκ. Μπουγιουκλού Χουσεΐν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό