Εθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμαρχο Καβάλας του Καναδού πρέσβη στην Ελλάδα, Mark Allen

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμαρχο Καβάλας του Καναδού πρέσβη στην Ελλάδα, Mark Allen

Ο Καναδός πρέσβης στην Ελλάδα, Mark Allen, συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 21 Φεβρουαρίου 2022 με τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, στο πλαίσιο περιοδείας του σε ελληνικές πόλεις.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που Καναδός πρέσβης στην Ελλάδα επισκέπτεται την Καβάλα, κι, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Allen, οι σχέσεις της Ελλάδας με τη χώρα του είναι ισχυρές, όπως και η συνεργασία των δύο χωρών στον εμπορικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταργήσει πλήρως τους δασμούς στα καναδικά προϊόντα, ωφέλησε περεταίρω τις εμπορικές συναλλαγές.
Επίσης, αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα πετυχημένες σχέσεις του τοπικού τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ), με τα πανεπιστήμια του Καναδά σε μεταπτυχιακό επίπεδο, και έθιξε ζητήματα που αφορούν στην Αγροτοδιατροφή, στη διαχείριση προβλημάτων που προκαλεί η κλιματική αλλαγή και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Από την πλευρά του ο κ. Μουριάδης επισήμανε τη στρατηγική θέση της Καβάλας στην περιοχή των Βαλκανίων, στους τομείς του εμπορίου και του τουρισμού, καθώς διαθέτει αεροδρόμιο, εμπορικό λιμάνι, και βρίσκεται στον σχεδιασμό της ελληνικής πολιτείας για την κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου.
Τέλος, ο κ. Allen, αφού υπενθύμισε ότι στον Καναδά ζουν περί τους 2,7 εκ. Έλληνες, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις φυσικές ομορφιές και την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης, δίνοντας την ευκαιρία στον Δήμαρχο να μιλήσει για την ιστορική σχέση της Καβάλας με την επεξεργασία του καπνού, και, βεβαίως, να τού ευχηθεί συχνές επισκέψεις στο μέλλον.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό