Εξαγγελίες Μητσοτάκη το Σάββατο στη Βουλή για ελαφρύνσεις στο αγροτικό ρεύμα που καίει τους αγρότες

Εξαγγελίες Μητσοτάκη το Σάββατο στη Βουλή για ελαφρύνσεις στο αγροτικό ρεύμα που καίει τους αγρότες

Να μετριάσει την επιβάρυνση των αγροτών από τις αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα θα επιχειρήσει με ανακοινώσεις του ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, το Σάββατο.

Σχετική προαναγγελία έγινε με δηλώσεις του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλες στις οποίες αναφέρεται:

«Υπάρχει έντονη ανησυχία για τις αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου και θα ζητήσουμε να εξεταστούν όλες οι επιλογές ώστε να γίνουν παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να συγκρατηθούν οι αυξήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση θα εξακολουθεί να προνοεί ώστε να περιορίζει στο μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις των τιμών και στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου και θα λάβει ειδική πρόνοια για τους αγρότες», επισήμανε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι περισσότερες ανακοινώσεις θα κάνει το ερχόμενο Σάββατο, στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό το εύρος της παρέμβασης στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να έχει κατανοήσει σε όλο του το εύρος το πρόβλημα που δημιουργείται στην ομαλή συνέχιση της αγροτικής παραγωγής και να αποφασίζει σοβαρή ενίσχυση που θα μετριάζει το ενεργειακό κόστος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό