ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ !

ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ !

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Κυριακή 13 Μάρτη, Πάρκο Ανεξαρτησίας, 12:30 μ.μ., Αλεξανδρούπολη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από τη Θεσσαλονίκη: Κυριακή 13 Μάρτη, στις 8:30 π.μ. από το Άγαλμα Βενιζέλου.
από Ξάνθη: 10:30 π.μ. από το Εργατικό Κέντρο

 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας ήδη έχει κοστίσει εκατοντάδες ζωές στο έδαφος της Ουκρανίας. Ο λαός της πληρώνει ακριβά τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας και την πρόθεση της άρχουσας τάξης της Ουκρανίας μέσω της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου να ενταχθεί πλήρως στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για περικύκλωση-περίσφιξη της Ρωσίας. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες ήδη συρρέουν στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας. Ο ρώσικος και ουκρανικός λαός γίνονται ήδη κρέας στα κανόνια ενός άδικου και αντιδραστικού πολέμου, ανεξάρτητα αν οι ηγεσίες τους εμπλέκονται ως υποχείρια ή ως πρωταγωνιστές. Ο κίνδυνος για ευρύτερη ανάφλεξη στην Ευρώπη, για ένα πολεμικό μακελειό μεγάλων διαστάσεων, έρχεται όλο και πιο κοντά. Ενώ ήδη τα Βαλκάνια αποσταθεροποιούνται αυξάνοντας τους κινδύνους για όλους τους βαλκανικούς λαούς, μαζί και τον δικό μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ως εκπρόσωπος της εξαρτημένης, από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και της ΕΕ, άρχουσας τάξης, στέλνει πολεμικό εξοπλισμό στο Κίεβο, κλείνει καθ’ υπόδειξη των αμερικανών τον εναέριο χώρο του Έβρου, εμπλέκει τον λαό και την χώρα ολοένα και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς φιλοπόλεμους σχεδιασμούς τους.

Στο δρόμο που χάραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ, βαθαίνει γοργά και απροκάλυπτα την ιμπεριαλιστική της πολιτικοστρατιωτική εξάρτηση από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Μετά τις αγορές φρεγατών και ραφάλ από τον γαλλικό ιμπεριαλισμό, έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή η νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις.

Με αυτή την συμφωνία, η χώρα μετατρέπεται γοργά σε μια πλατφόρμα επιτήρησης και πολεμικών επεμβάσεων των φονιάδων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Από την Κρήτη (υπερβάση της Σούδας) μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από το Άκτιο μέχρι το Στεφανοβίκειο, οι νατοϊκές δυνάμεις στήνουν ένα στρατιωτικό και εξοπλιστικό δίκτυο που σκεπάζει όλη τη χώρα.

Το φονικό αυτό δίκτυο των ΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, αν από τη μια παγιδεύει το λαό και τη νεολαία της χώρας στα επικίνδυνα, αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών φονιάδων, πρώτα και κύρια των ΗΠΑ, από την άλλη μετατρέπει την χώρα και το λαό σε στόχο των αντίπαλων στις ΗΠΑ ιμπεριαλιστών όπως έδειξαν οι δηλώσεις της Ρωσίας για την Σούδα και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται για τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστές σε «Σούδα του Βορρά», δηλαδή σε οργανικό κομμάτι της περικύκλωσης του ρωσικού ιμπεριαλισμού σε όλη την περιοχή (Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μαύρη Θάλασσα, Βαλκάνια). Το πέρασμα πέρυσι χιλιάδων στρατιωτών και φονικών όπλων των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ για την συμμετοχή στην άσκηση «Defend Europe» στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, δείχνει γιατί την προορίζουν. Τις επόμενες μέρες το γιγάντιο οχηματαγωγό των ΗΠΑ, «Λίμπερτι Πάσιον», αναμένεται να δέσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ξεφορτώνοντας τεθωρακισμένα και άλλο στρατιωτικό υλικό, για να ενισχύσουν τις αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις που βρίσκονται στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο πλέει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρυ Τρούμαν», που επιτηρείται από την ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Κασοτόνοβ, ενώ στην συνοδεία του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ» που πλέει στη Μεσόγειο εντάχθηκε και η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα».

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, το «να χύσουμε το αίμα μας για τους αμερικανούς» όπως δήλωνε πέρυσι ο υπουργός άμυνας Παναγιωτακόπουλος, «απαιτεί» και προϋποθέτει την καθυπόταξη και την καταστολή των αγώνων της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας ενάντια στην καπιταλιστική επίθεση και την φασιστικοποίηση. Επιπλέον τα δις των εξοπλισμών που ξοδεύει η άρχουσα τάξη, φορτώνονται ήδη στις πλάτες του λαού ενώ οι εξελίξεις πυροδοτούν νέα κύματα ακρίβειας. Εν τέλει, η εργατική τάξη, η νεολαία και ο λαός πρέπει να είναι σκυφτοί για να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα τις πολιτικές της ακρίβειας της φτώχειας της ανεργίας και της φασιστικοποίησης, να είναι έτοιμοι να γίνουν κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων υποτακτικών τους.

Η εργατική τάξη, η νεολαία, ο λαός μας πρέπει ν’ ανοίξουν τον δικό τους δρόμο, σε πλήρη αντίθεση με το μαύρο παρόν και μέλλον των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των πολέμων και της προσφυγιάς, της φτώχειας και της καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Διαδηλώνουμε:

  • Την αλληλεγγύη μας στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό και καταδικάζουμε τον πόλεμο και τα αντιδραστικά ιμπεριαλιστικά σχέδια.
  • Ενάντια σε ένα νέο ιμπεριαλιστικό αιματοκύλισμα των λαών.
  • Ενάντια στην επικίνδυνη – τυχοδιωκτική πολιτική της εξαρτημένης άρχουσας τάξης της χώρας.
  • Ενάντια στα κάθε λογής εθνικιστικά και φασιστικά κηρύγματα που θέλουν να σπείρουν το μίσος ενάντια στο γειτονικό λαό της Τουρκίας, αλλά και ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων.
  • Για την ανάπτυξη του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας. Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργατών και του λαού.
  • ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
  • ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Κυριακή 13 Μάρτη, Πάρκο Ανεξαρτησίας, 12:30 μ.μ., Αλεξανδρούπολη

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, Η ΣΟΥΔΑ, Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,

ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ !

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό