Ευρ. Στυλιανίδης: «Σε προτεραιότητα το εμβληματικό φράγμα Κομψάτου με στόχο να εγκριθεί»

Ευρ. Στυλιανίδης: «Σε προτεραιότητα το εμβληματικό φράγμα Κομψάτου με στόχο να εγκριθεί»

Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) της ΝΔ στη Ροδόπη, Ιωάννη Τζαμπάζη, είχε ο βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης ο κ. Στυλιανίδης έκανε και έναν μίνι απολογισμό της κοινοβουλευτικής του θητείας, από τις εκλογές του 2019.
Στάθηκε σε έργα σταθμούς του κυβερνητικού έργου για την περιοχή, όπου οι παρεμβάσεις του ιδίου ήταν καίριες και σε συνεργασία και με άλλους κυβερνητικούς βουλευτές, όπως σημείωσε.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:
-Την αναβάθμιση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με αύξηση του αριθμού των φοιτητών και των τμημάτων των σχολών σε Ροδόπη και Έβρο
-Τις παρεμβάσεις για το άνοιγμα του κάθετου άξονα της Νυμφαίας, με ένα καλό αριθμό τουριστών για την ΑΜ-Θ, όχι ακόμα για τη Ροδόπη, η οποία ακόμα, όπως είπε, στερείται τουριστικού προϊόντος
-Παρεμβάσεις για να πάρουν οι βαμβακοπαραγωγοί τα χρήματα που τους όφειλε το κράτος από το έτος ακόμα 2018, συν το 2019 και το 2020
-Παρεμβάσεις του ιδίου, αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη για να δοθούν οι ενισχύσεις και στους καπνοπαραγωγούς για την πανδημία του κορονοϊού -τις οποίες περίμεναν έναν χρόνο
-Γίνονται οι διεργασίες και έχουν ολοκληρωθεί οι νομικές πράξεις για τη μεταφορά στο νέο Νοσοκομείο το 2025
-Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 9 συμψηφισμοί για την εντατική προσπάθεια που έκανε, όπως ανέφερε, ο κ. Στυλιανίδης -και ο κ. Καιρίδης- για την απόδοση των χρημάτων του 12% την επιδότηση κόστους εργασίας του ΟΑΕΔ στους επαγγελματίες. Αυτό σημαίνει πως 5-6 εκατομμύρια θα λειτουργήσουν ως ένεση ρευστότητας και θα αναθερμάνουν την τοπική αγορά
-Διαχωρισμός “κόκκινων” δανείων, σε σχέση με τα στεγαστικά δάνεια των Ποντίων, ενέργεια με την οποία κατοχυρώνεται το σπίτι. Συστήθηκε μια ειδική υπηρεσία η οποία και θα αναλάβει το θέμα, ενώ θα αποσταλούν έγγραφα στην Εθνική Τράπεζα και στις εισπρακτικές εταιρείες, για τη μη αμφισβήτηση του ιδιοκτήτη του σπιτιού. Θα γίνει η πληρωμή από την κρατική Αρωγή, ενώ θα μπορούν να υπαχθούν και σε ρύθμιση των 120, των 240 και των 400 δόσεων.

Ο κ. Στυλιανίδης όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, συνεχίζει να θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την υλοποίηση του εμβληματικού έργου του φράγματος Κομψάτου, την ωρίμανση και την ένταξη για έγκριση. «Πρόκειται για ένα έργο χρηματοδοτικού ύψους 200 εκ ευρώ, το οποίο όμως θα αρδεύσει πάνω από 200.000 στρέμματα και θα βάλει φρένο στην υφαλμύρινση που μαστίζει τη Ροδόπη, από την υπεράντληση του υδροφόρου ορίζοντα.
Σε ό,τι αφορά το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, πρόταση του κ. Στυλιανίδη -μια και δεν υπάρχει πνεύμα ομοφωνίας από τα κόμματα- είναι να υπάρχει ένα ενιαίο κείμενο βάσης για τα θέματα της Θράκης, και το κάθε κόμμα να βάλει τις δικές του πινελιές για τα αναπτυξιακά και θεσμικά ζητήματα της Θράκης, πάνω στα οποία και θα δεσμεύεται να προχωρήσει σε έργο απτό, όταν θα βρεθεί σε κυβερνητική θέση.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στήριξη που χρειάζονται οι επιχειρήσεις, μια και η πανδημία δεν έχει εκλείψει -αντίθετα επελαύνει και υπάρχουν περιοριστικά μέτρα, που έχουν μειώσει τον τζίρο των καταστημάτων μέχρι και 60%- υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προτάσσει τους εμβολιασμούς και θέλει να κρατήσει την αγορά ανοικτή.
«Χρήματα στήριξης δόθηκαν στους επιχειρηματίες και αναλόγως την κατάσταση και πάλι θα δοθούν, απλά οι επιχειρηματίες θα πρέπει να ξέρουν πως τα χρήματα δεν είναι άπειρα», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Στυλιανίδης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό