Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία 2021: προτάσεις για το μέλλον της Ευρώπης

Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία 2021: προτάσεις για το μέλλον της Ευρώπης

Νέοι από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν στο Στρασβούργο για να συζητήσουν για την ΕΕ του αύριο
Συγκεκριμένες προτάσεις θα τροφοδοτήσουν τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης
10.000 συμμετέχοντες, 2.000 ιδέες, 160 δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης
Η ανακύκλωση, η πολυγλωσσία, το κράτος δικαίου και η ανάγκη ώθησης για μια ομοσπονδιακή Ευρώπη ήταν μεταξύ των βασικών ιδεών που συζήτησαν οι 10.000 συμμετέχοντες νέοι.

Η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία (European Youth Event 2021) πραγματοποιήθηκε στις 8-9 Οκτωβρίου, με 5.000 νέους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο και άλλους 5.000 διαδικτυακά, που συζήτησαν περισσότερες από 2.000 ιδέες για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης.

 

Περισσότερα στοιχεία και στατιστικά για την EYE2021.

Οι ιδέες της ευρωπαϊκής νεολαίας στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

Η διαδικασία διαβούλευσης με τους νέους για τηΔιάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης ξεκίνησε στα τέλη Μαΐου 2021, σε συνεργασία με πανευρωπαϊκές οργανώσεις νεολαίας, και συγκέντρωσε περισσότερες από 2.000 ιδέες για το μέλλον της Ευρώπης μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας youthideas.eu.

Βάσει των προτάσεων που συζητήθηκαν, οι συμμετέχοντες της EYE2021 υπέβαλαν συγκεκριμένες ιδέες για να γίνει η ανακύκλωση ευκολότερη πανευρωπαϊκά, για να γίνουν οι διαδικασίες «Άρθρου 7» που αποσκοπούν στην προστασία των ευρωπαϊκών αξιών πιο αποτελεσματικές, και για τη μεταρρύθμιση της εκμάθησης γλωσσών στα σχολεία με τρόπο που να προωθεί την πολυγλωσσία. Ανησυχώντας για την κλιματική αλλαγή, την πανδημία COVID-19 και τη διεθνή ασφάλεια, και αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι τα θέματα αυτά αποτελούν σημαντικές προκλήσεις για την ΕΕ, πρότειναν τρόπους για την οικοδόμηση μιας πιο ομοσπονδιακής Ευρώπης, όπως και για έλθουν οι εταιρείες προ των ευθυνών τους για τη συμβολή τους στην κλιματική αλλαγή.

Οι 20 πιο δημοφιλείς ιδέες από την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για την Νεολαία θα παρουσιαστούν από δύο εκπροσώπους της στην επόμενη σύνοδο της ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο στις 22-23 Οκτωβρίου 2021.

Σύνδεσμοι
Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία 2021
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό