Εύζωνοι της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς στην Ακολουθία του Επιταφίου στη Μελβούρνη

Εύζωνοι της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς στην Ακολουθία του Επιταφίου στη Μελβούρνη

Ο Ελληνισμός της Αυστραλίας, για πρώτη φορά μετά την πανδημία, προσήλθε και πάλι μαζικά, αλλά και με κατάνυξη, στους ελληνορθόδοξους ναούς. Στη Μελβούρνη, χθες Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα χαρμολύπης για όλους τους Χριστιανούς, οι Έλληνες βίωσαν την κορύφωση του Θείου Δράματος με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης.

Στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη, επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων της ημέρας αποτέλεσαν οι Ιεροί Ναοί Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο προάστιο Thomastown, και Αγίων Αναργύρων, στο Oakleigh, όπου τελέστηκαν οι Ιερές Ακολουθίες της Αποκαθηλώσεως και του Επιταφίου Θρήνου αντίστοιχα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Σε αμφότερες τις εκκλησίες συνέρρευσαν χιλιάδες πιστών, οι οποίοι προσκύνησαν με ευλάβεια τον Εσταυρωμένο και στη συνέχεια τον Επιτάφιο, ενώ συνέψαλαν, έμπλεοι συγκίνησης, τα Εγκώμια και τα Αναστάσιμα Ευλογητάρια.

Τη συγκίνηση όλων επέτεινε η παρουσία του αγήματος των Ευζώνων της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς, το οποίο συνόδευσε τον Επιτάφιο κατά την περιφορά του στο Oakleigh.

 

Στο τέλος της Ακολουθίας του Ιερού Επιταφίου, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, ευχαρίστησε όλους τους πιστούς που προσήλθαν στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων και τους απηύθυνε πατρικές ευχές για καλή Ανάσταση. Ειδικώς μνημόνευσε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους Αρχιερείς Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντος κ. Ευμένιο, την ομοσπονδιακή Βουλευτή, κ. Gladys Liu, η οποία εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας, κ. Scott Morrison, τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης στην Πολιτεία της Βικτώριας, κ. Matthew Guy, ο οποίος είναι Ορθόδοξος Χριστιανός με καταγωγή από την Ουκρανία, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη, τον Πρόεδρο της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας, κ. Αντώνιο Τσουρδαλάκη, τον Πρόεδρο της Ενορίας Αγίων Αναργύρων κ. Χρήστο Δαματόπουλο, καθώς και τους παριστάμενους Αξιωματικούς από την Ελλάδα, οι οποίοι συνόδευαν το άγημα των Ευζώνων.

Πηγή: Orthodoxianewsagency

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό