Φεστιβάλ Καννών: Ταινίες με «άρωμα Ελλάδας» στο πρόγραμμα (βίντεο)

Φεστιβάλ Καννών: Ταινίες με «άρωμα Ελλάδας» στο πρόγραμμα (βίντεο)

Το 75ο Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 17 έως τις 28 Μαΐου και το ελληνικό στοιχείο θα είναι έντονο για ακόμη μια φορά, καθώς η ταινία «Dodo» του Πάνου Κούτρα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο στο επίσημο πρόγραμμα Cannes Premier.

Επίσης, δύο ταινίες διεθνούς συμπαραγωγής, με ελληνική συμμετοχή στην παραγωγή τους και Έλληνες συμπαραγωγούς θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Φοίνικα του 75ου Φεστιβάλ των Καννών, όπως ανακοινώθηκε.

Πρόκειται για το «Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και για το «Triangle of Sadness» του Ρούμπεν Έστλουντ. Την ελληνική παρουσία φέτος στις Κάννες συμπληρώνει η ταινία «Burning Days» σε σκηνοθεσία Εμίν ‘Αλπες, κι αυτή με Έλληνα συμπαραγωγό, που διαγωνίζεται στο πρόγραμμα Un Certain Regard.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) έχει υποστηρίξει τις παραπάνω παραγωγές μέσα από τα χρηματοδοτικά προγράμματά του και τις δράσεις των Διευθύνσεων του.

Πιο αναλυτικά, το «Dodo» του Π. Κούτρα, που είναι παλιός γνώριμος του φεστιβάλ των Καννών, έχει ως παραγωγό την Ελένη Κοσσυφίδου, εταιρεία παραγωγής την 100% Synthetic Films Ltd και συμπαραγωγό του το ΕΚΚ. Το «Crimes of the Future», με συμπαραγωγό τον Πάνο Παπαχατζή (Argonauts SA), έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΚΚ στο πλαίσιο του Μειοψηφικού προγράμματός του.

Στο «Triangle of Sadness» συμμετέχουν ως συμπαραγωγοί οι Γιώργος Καρναβάς και Κωνσταντίνος Κοντοβράκης (Heretic). Τέλος, το «Burning Days», με συμπαραγωγό τον Γιώργο Τσούργιαννη (Horsefly Films), έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΚΚ στο πλαίσιο του Μειοψηφικού προγράμματός του.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό