Φιλόπτωχος Κομοτηνής από το 1927 – Συνεχίζει ακάθεκτα παρά τις δυσκολίες

Φιλόπτωχος Κομοτηνής από το 1927 – Συνεχίζει ακάθεκτα παρά τις δυσκολίες

Παρά τις δυσκολίες, το Ιστορικό Σωματείο της Φιλοπτώχου Κομοτηνής, το οποίο μετράει χρόνια προσφοράς και λειτουργίας από το 1927, ετοίμασε και φέτος τα πακέτα που δίνει σε οικονομικά αδύναμους πολίτες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Φιλοπτώχου, Σμαρώ Μπρατζουκάκη, που μίλησε στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, φέτος τα πακέτα είναι κάπως μειωμένα, καθώς ανέρχονται σε 35 -από 50 άλλες χρονιές. Αυτό οφείλεται στον δραστικό περιορισμό των δράσεων και των εκδηλώσεων του σωματείου λόγω της πανδημίας. «Παρόλες όμως τις δυσκολίες, συγκεντρώσαμε τις συνδρομές των μελών μας -400 τον αριθμό- και τις δωρεές σε είδος από επιχειρηματίες της Ροδόπης και του Έβρου. Επίσης δίνουμε χρηματικά βοηθήματα σε οικογένειες τακτικά και έκτακτα βοηθήματα, αλλά και την υποτροφία που και φέτος εξασφαλίσαμε στο όνομα της Κομνηνού», τόνισε η κ. Μπρατζουκάκη.

Τα πακέτα θα δοθούν αύριο και περιέχουν 13 είδη και αυτά συνδυάζονται αναλόγως με τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Δηλαδή τα Χριστούγεννα έχει χοιρινό, καφέ, ζάχαρη, βούτυρο, μακαρόνια, κ.α., ενώ το Πάσχα το κρέας είναι αρνί και υπάρχουν και αυγά.

Η κ. Μπρατζουκάκη περιέγραψε δύσκολες καταστάσεις ανθρώπων που έχασαν τις δουλειές τους και περιήλθαν σε οικονομικό αδιέξοδο, οικογένειες που έστελναν τον γιο τους φαντάρο και δεν είχαν να του δώσουν δέκα ευρώ, ακόμα και για ανθρώπους που δεν τους φτάνει το συσσίτιο της Εκκλησίας, καθώς και η Εκκλησία χωρίς πιστούς πια δεν έχει τα οικονομικά μέσα να προσφέρει περισσότερα, όπως είπε, μια και οι ανάγκες αυξάνονται και δε μειώνονται.

«Δυστυχώς η πανδημία μας έχει κλείσει στα σπίτια μας και πέρα από τη δική μας την βολή δεν κοιτάμε κανέναν άλλο, σε μια προσπάθεια να προστατευθούμε και να μην κολλήσουμε. Μέσα σε αυτό το πηχτό κουκούλι φόβου όμως κινδυνεύουμε να γίνουμε μια παγωμένη κοινωνία, χωρίς ανθρωπιά και ζεστασιά. Η ζωή πρέπει να συνεχίσει και αυτό βέβαια πρέπει να γίνει με όλα τα μέσα προστασίας, που περιλαμβάνουν μάσκες, γάντια, αποστάσεις, εμβόλια και φάρμακα», τόνισε καταλήγοντας η κ. Μπρατζουκάκη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό