Φιλοξενήθηκαν στη Ροδόπη παιδιά στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Φιλοξενήθηκαν στη Ροδόπη παιδιά στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Πραγματοποιήθηκε η τέταρτη κατά σειρά φιλοξενία παιδιών-μελών οικογενειών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που είτε έχασαν τη ζωή τους στο εμπόλεμο μέτωπο, είτε εξακολουθούν να μάχονται, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

 

 

Η ενέργεια έρχεται κατόπιν σχετικού αιτήματος της ουκρανικής πλευράς στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Η τέταρτη προγραμματισμένη φιλοξενία πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 23 Αυγούστου έως την Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2023.

Συνολικά φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις των Κέντρων Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) στην Περιοχή Ευθύνης της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» 62 άτομα, εκ των οποίων 32 στο ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδος στην Θεσσαλονίκη και 30 στο ΚΑΑΥ Προσκυνητών στο Ν. Ροδόπης.

 

 

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους, τα παιδιά συμμετείχαν σε πλήθος δραστηριοτήτων όπως αθλοπαιδιές, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, σε μουσεία και σε Ιερές Μονές, καθώς και εκδρομές σε αξιοθέατα στις γύρω περιοχές.

Σημειώνεται ότι οι τρεις προηγούμενες φιλοξενίες παιδιών και μελών οικογενειών είχαν πραγματοποιηθεί τα διαστήματα μεταξύ 27 Ιουνίου-6 Ιουλίου 2023, 28-30 Σεπτεμβρίου του 2022 και 16-27 Σεπτεμβρίου 2022.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό