Γ. Οικονόμου: «Εμπόριο φόβου και καταστροφολογίας»

Γ. Οικονόμου: «Εμπόριο φόβου και καταστροφολογίας»

Με τον ισχυρισμό ότι οι αγρότες ξέρουν ότι, μόνο το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση μείωσε τον ΦΠΑ των ζωοτροφών στο 6%, επιστρέφει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο για νέους αγρότες και για όσους συμμετέχουν σε συνεταιριστικά και συνεργατικά σχήματα, τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα απολαμβάνουν υψηλές τιμές, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τον οποίο κατηγόρησε κατά την πάγια τακτική και φρασεολογία του ότι «εμπορεύεται φόβο και καταστροφολογία».

Απαντώντας στα όσα υποστήριξε από τη Θράκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις ανατιμήσεις, είπε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ένας φοβισμένος πολιτικός αρχηγός, που περιοδεύει ανά την Ελλάδα εμπορευόμενος φόβο και καταστροφολογία».

Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση στηρίζει «επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια (έως σήμερα 620 εκατ. ευρώ). Επίσης, δημιουργήσαμε ήδη 170.000 περισσότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με το 2019 και αυξάνουμε για δεύτερη φορά τον κατώτατο μισθό μέσα στο 2022».

Και θριαμβολόγησε για μια ακόμη φορά λέγοντας ότι «σήμερα, η ΕΕ ανακοίνωσε επισήμως πρωτοφανείς ρυθμούς ανάπτυξης για την Ελλάδα, από φέτος έως και το 2023».

«Αμήχανος μπροστά σε όλα αυτές και πολλές περισσότερες επιτυχίες που έρχονται, δέσμιος της άγνοιας του ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί ούτε να κατανοήσει την πραγματικότητα ούτε να προτείνει κάτι. Για αυτό και επιδίδεται σε εμπόριο φόβου. Όπως και για την διαχείριση της πανδημίας, έτσι και για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων θα του επαναλάβουμε ότι ένα δράμι πράξης μετράει περισσότερο από ένα τόνο θεωρίας», κατέληξε.

 

Απάντηση Ηλιόπουλου

«Όπως φαίνεται ούτε το τέταρτο φονικό κύμα δεν σταματά τον κ. Οικονόμου, που συνεχίζει τις στρεψοδικίες και τα ψέματα» απαντά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

«Από την πολυτελή υπουργική του καρέκλα ούτε μπορεί, ούτε θέλει να καταλάβει ότι αυτοί που είναι φοβισμένοι και ζουν κάθε μέρα με αγωνία είναι οι πολίτες. Γιατί βλέπουν τον πρωτοφανή πληθωρισμό αναλγησίας του κ. Μητσοτάκη που αφήνει την πανδημία εκτός ελέγχου να θερίζει και την ακρίβεια να διαλύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις», σημειώνει ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό