Γέμισαν η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας και η κλινική covid του Νοσοκομείου Δράμας

Γέμισαν η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας και η κλινική covid του Νοσοκομείου Δράμας

Πλήρης είναι και πάλι η ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Καβάλας με 7 ασθενείς με μέσο όρο ηλικίας τα 62 έτη.

Συγκεκριμένα, νοσηλεύονται 6 ασθενείς από την Καβάλα και ένας από την Σέρρες, ηλικίας από 53 έως 74 χρονών. Στο σύνολό τους πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Τριάντα έξι (36) ασθενείς νοσηλεύονται στη μονάδα covid του Νοσοκομείου Καβάλας (χωρητικότητας 43 ασθενών).

Αισθητά μειωμένος είναι ο αριθμός όσων απευθύνονται στο Νοσοκομείο Καβάλας για μοριακό τεστ, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Από τους 250 περίπου μειώθηκαν στους 100 την ημέρα. Ωστόσο, παραμένει υψηλός ο αριθμός των μοριακών που ελέγχει το εργαστήριο του Νοσοκομείου Καβάλας λόγω των ασθενών που επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία και των εκτάκτων περιστατικών.

Αρκετά μοριακά τεστ αποστέλλονται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ ο μέσος όρος των παραλαβής των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου, μειώθηκε το τελευταίο διάστημα σε 2-3 ημέρες.

Πλήρης η κλινική covid στην Δράμα

Υπερπλήρης είναι σήμερα (Τρίτη) η μονάδα covid του Νοσοκομείου Δράμας με 43 ασθενείς (μέγιστη χωρητικότητα 35), στην πλειονότητά τους άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί ή εμβολιασμένοι χωρίς την αναμνηστική δόση.

Οι διακομιδές των ασθενών από το νοσοκομείο Δράμας γίνονται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Θεσσαλονίκης.

Ελαφρά μειωμένος είναι ο αριθμός όσων απευθύνονται για μοριακό τεστ στο Νοσοκομείο της Δράμας, περίπου 80-135 άτομα ημερησίως.

Στο μεταξύ, εντός της εβδομάδας αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου με ιδιώτες γιατρούς.

ertnews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό