Για 3η χρονιά πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» στις φοιτητικές εκλογές – Με ορμή για νέους αγώνες!

Για 3η χρονιά πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» στις φοιτητικές εκλογές – Με ορμή για νέους αγώνες!

Μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής ότι η επίθεση στα δικαιώματα των φοιτητών θα βρίσκει απέναντί της ένα ακόμα πιο μαχητικό φοιτητικό κίνημα με «σημαία» του τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας έστειλαν οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών που έγιναν χθες στους Συλλόγους σε όλη τη χώρα.

Με βάση τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα με ποσοστό ενσωμάτωσης 95%η «Πανσπουδαστική ΚΣ», έλαβε 16.900 ψήφους και ποσοστό 34.19%. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 12.122 ψήφους και 24.52% και η ΠΑΣΠ 5.069 ψήφους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 10,25%. Τα ΕΑΑΚ πήραν 3.778 ψήφους και 7.64%, η Attack 2.290 ψήφους και 4.63%, ενώ το Δίκτυο 507 ψήφους και ποσοστό 1.03%.

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές αποτέλεσαν έναν μεγάλο αγωνιστικό σταθμό, που έπιασαν το νήμα από τις ελπιδοφόρες, μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και φοιτητικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται πολύμορφα και δείχνουν ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, την παράταξή της, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, των ιδιωτικών πανεπιστημίων, της υποβάθμισης των σπουδών και των πτυχίων. Να δυναμώσουν τους Φοιτητικούς Συλλόγους, που αποδείχθηκαν η δύναμή τους.

Η νίκη της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας» εκφράζει τον πανελλαδικό συντονισμένο αγώνα όλων όσων απαιτούν ένα καλό, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, πτυχία με αξία! Όσων απαιτούν να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Οσων υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Όσων στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» παίρνουν αγωνιστική, αποφασιστική θέση για τις ανάγκες και τη ζωή τους!

Η πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ», το 2022 και το 2023, με το γκρέμισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έδωσε νέα πνοή στο φοιτητικό κίνημα, αποτυπώθηκε σε σημαντικές κατακτήσεις για τους φοιτητές και τις ανάγκες τους, σε αναζωογόνηση της συλλογικής λειτουργίας πολλών Φοιτητικών Συλλόγων.

Ετσι συνεχίζουν οι φοιτητές, με 1η δύναμη την «Πανσπουδαστική» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, γιατί όπως λέει το σύνθημά της «Μαζί μάθαμε να παλεύουμε, μαζί ξέρουμε να νικάμε»!

Πηγή: 902.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό