Για ποιους έρχονται «έξτρα» παροχές έως τις γιορτές -Οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού

Για ποιους έρχονται «έξτρα» παροχές έως τις γιορτές -Οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού

«Παράθυρο» για ενισχύσεις σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού άνοιξε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα των αυξημένων τιμών στην αγορά απασχολεί την κοινωνία, κάτι που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.

«Υπάρχουν συμπολίτες μας σήμερα οι οποίοι πραγματικά τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα. Κι εγώ δεσμεύομαι ότι θα ξύσω τον πάτο του βαρελιού ώστε αυτοί οι συμπολίτες μας που όντως δεν έχουν κανένα απόθεμα και καμία άλλη δυνατότητα στήριξης, να μπορέσω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, βλέποντας και την εξέλιξη του Προϋπολογισμού έως το τέλος του χρόνου, για να δω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω να τους βοηθήσουμε», δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός.

Λίγο νωρίτερα είχε εξηγήσει ότι υπάρχουν δύο προσεγγίσεις για το θέμα της ακρίβειας: η μία είναι η προσέγγιση των προσωρινών μέτρων στήριξης, όπως το «Market Pass», που δίνουν μια ανακούφιση στο πρόβλημα αλλά δεν το λύνουν. Και η δεύτερη έχει να κάνει με τις μόνιμες αυξήσεις των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά και με τα μέτρα σωστής λειτουργίας της αγοράς, με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει ότι «πρόκειται για παρεμβάσεις οι οποίες θα είναι εδώ και όταν η ακρίβεια θα υποχωρήσει».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «πλησιάζουμε πια στην αρχή του τέλους αυτού του κύκλου της μεγάλης ακρίβειας. Το δείχνουν και τα στοιχεία του πληθωρισμού, τα οποία αποκλιμακώνονται, όμως τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα» ενώ σχετικά με το Market Pass σημείωσε ότι πλέον θα ισχύει μόνο για Θεσσαλία και Έβρο.

Προανήγγειλε όμως άλλα μέτρα που θα ενισχύσουν το εισόδημα των πολιτών, όπως «η έκτακτη στήριξη την οποία θα δώσουμε σε έναν μεγάλο αριθμό συνταξιούχων τα Χριστούγεννα, η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αλλά, το πιο σημαντικό, οι μόνιμες αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων από 1/1/24, ενώ έρχεται και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό