Για τις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ των ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ του  Νομού ΡΟΔΟΠΗΣ

Για τις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ των ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ του Νομού ΡΟΔΟΠΗΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης στηρίζει το κλείσιμο των ιδιωτικών εργαστηρίων τους, που αποφάσισαν οι μικροβιολόγοι του νομού Ροδόπης, το οποίο έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως και τις 30 Νοεμβρίου.

Οι μικροβιολόγοι – βιοπαθολόγοι διαμαρτύρονται εντόνως για τα ληστρικά μέτρα που υιοθετούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, προκειμένου να μειώσουν στο έπακρο τα έξοδα του κλειστού προϋπολογισμού για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Στην καταχρηστική μείωση των τιμών του κρατικού τιμολογίου (45%), στην υποχρεωτική μηνιαία έκπτωση βάσει τζίρου, η οποία δύναται σε ένα μεσαίο Εργαστήριο να φτάσει και το 20-30% (rebate) και στο δυσβάσταχτο μέτρο του clawback (υποχρεωτική επιστροφή του 44% της αμοιβής για τις ήδη εκτελεσμένες εξετάσεις), έρχεται να προστεθεί και η προείσπραξη του clawback του επόμενου έτους. Τα μέτρα αυτά στραγγαλίζουν οικονομικά τα ιδιωτικά Εργαστήρια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αρνούμενοι να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα και την αξιοπιστία των εξετάσεων τους, αποφάσισαν να κλείσουν τα εργαστήριά τους.

Ως Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης στηρίζουμε τον αγώνα τους.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ. Ροδόπης

Ο Πρόεδρος                     Ο Γραμματέας

Κων. Χαριτόπουλος               Βασ. Πετμεζάς

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό