Για τον απολογισμό και προγραμματισμό της ΕΠΣ Θράκης, την επίσκεψη Ρεχάγκελ και του κυπέλλου του EURO 2004 στην Κομοτηνή μίλησε ο πρόεδρος Μάνος Γαβριηλίδης

Για τον απολογισμό και προγραμματισμό της ΕΠΣ Θράκης, την επίσκεψη Ρεχάγκελ και του κυπέλλου του EURO 2004 στην Κομοτηνή μίλησε ο πρόεδρος Μάνος Γαβριηλίδης

Συνέντευξη Τύπου κάνοντας απολογισμό του Τελικού Κυπέλλου, των πρωταθλημάτων που έληξαν του προγραμματισμού της ΕΠΣ Θράκης αλλά μιλώντας και για πολλά άλλα όπως η επίσκεψη Ρεχάγκελ και του κυπέλλου 2004 του EURΟ, έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Μάνος Γαβριηλίδης.

Για τον τελικό ανέφερε ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι των τελευταίων χρόνων, συγχαίροντας τις ομάδες, ποδοσφαιριστές, παράγοντες και όλους όσους συνέβαλαν με τον καλύτερο τρόπο στην διοργάνωση, ενώ δέχθηκε και πολλά συγχαρητήρια από πολύ κόσμο για το όλο θέαμα Ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για τον αγώνα αυτό, διαιτητές, ομάδες, Δήμο Κομοτηνής, φιλαρμονική, τα μέλη της Ένωσης, αλλά και στους φιλάθλους που έδωσαν δυνατό παρών και τα χρήματα που μαζεύτηκαν θα πάνε για καλό σκοπό. Τόνισε πως σκοπός είναι την επόμενη χρονιά να πάνε ακόμη καλύτερα. Ακόμη αναφέρθηκε πως τα δύο τελευταία χρόνια έμειναν στάσιμα λόγο του κορονοιού και στην συνέχεια αναφέρθηκε στα Πρωταθλήματα της Α΄ και Β΄ Ερασιτεχνικής συγχαίροντας τους πρωταθλητές Πανθρακικό και Ορφέα Στρύμης και τις άλλες ομάδες. Όλες οι ομάδες πάλεψαν για το καλύτερο ,υπήρχε ενδιαφέρον, ενώ πολλοί αγώνες κρίθηκαν στις καθυστερήσεις 93,94…Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ροδόπη έχουν μια ιδιαιτερότητα αφού προέρχονται από την Κύπρο Κρήτη έως τον Έβρο και μπορούμε να το πούμε ως πανελλήνιο πρωτάθλημα αφού περίπου το 50% είναι από άλλες περιοχές και σίγουρα χρειάζεται ειδικής μεταχείρισης από τις ομάδες που συμμετέχουν.

Για το μέλλον της Ένωσης είπε πως ο τελικός κυπέλλου ήταν μια καλή αφορμή για όλους, ενώ αναφέρθηκε ότι μαζί με την Ένωση Δωδεκανήσου έγινε μια επιτροπή ανάπτυξης, να δημιουργηθούνε νέες ακαδημίες, και να διεξαχθεί ένα νέο πρωτάθλημα με γειτονικούς νομούς. Για το συνέδριο του ΤΕΦΑΑ και τον Ότο Ρεχάγκελ θα τιμηθεί από το συνέδριο ως διδάκτορας, ενώ θα εκτεθεί το κύπελλο του 2004 στις 20/5 στο ΤΕΦΑΑ στην τελετή έναρξης, στις 21/5 στην πλατεία Κομοτηνής, στις 22/5 στο Ενωσιακό γήπεδο για όλα τα παιδιά της πόλης που θα θέλουνε να φωτογραφηθούν με αυτό. Τον Ιούνιο ανέφερε θα γίνει σχολή διαιτησίας UEFA Β και D και επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα την “Οργάνωση ακαδημίας: Από τα οφέλη στην αυτοχρηματοδότηση” όπως τόνισε που θα γίνει την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, το οποίο θα είναι το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων ενός διαρκούς κύκλου εκπαίδευσης που θα ξεκινήσει η Ε.Π.Σ. με στόχο να δώσει τα απαραίτητα εφόδια και εργαλεία στους παράγοντες των σωματείων ή σε νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο.

Στην συνέχεια ο κ. Γαβριηλίδης αναφέρθηκε στις Διοικητικές Υποχρεώσεις υπενθυμίζοντας στα σωματεία ότι οφείλουν να τροποποιήσουν το Καταστατικό τους μέχρι 30/6/2022 (30 Ιουνίου 2022) και να φροντίσουν να εγγραφούν ή να επανεγγραφούν στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. (“Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού”).

Κλείνοντας την συνέντευξη Τύπου ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Πανθρακικό για τους αγώνες Μπαράζ Ανόδου στην Γ΄ Εθνική κατηγορία και ζήτησε από το φίλαθλο κοινό να είναι δίπλα στην ομάδα της Ροδόπης “γιατί ο νομός μας και το ποδόσφαιρό μας έχει ανάγκη από εκπρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες για τα οφέλη που συνεπάγονται”.

Σε ερωτήσεις για τις συμμετοχές στην νέα σεζόν, είπε πω έχει μια εικόνα για να συμμετέχουν την νέα χρονιά 4,5 επιπλέον σωματεία στην β κατηγορία, ενώ άλλα τόσα το σκέφτονται. Η Α’ κατηγορία θα έχει και πάλι 14 σωματεία σύμφωνα με την προκήρυξη, ενώ θα εξαρτηθεί η Β κατηγορία σύμφωνα με τις συμμετοχές (να θυμίσουμε πως φέτος συμμετείχαν μόλις 6 σωματεία και έπαιξαν 4 γύρους για πρώτη φορά). Αναφέρθηκε πως έγιναν επισκέψεις της ένωσης σε δήμους ώστε να δραστηριοποιηθούνε και να βοηθήσουμε τα σωματεία όπως στα Αρριανά, Φιλύρα, Ίασμο όπου ιστορικές ομάδες έχουν σταματήσει, ενώ θα πραγματοποιηθούν και σχολές διαιτησίας εκεί και μια επιτροπή ώστε να ελέγξει όλα τα γήπεδα, ελπίζοντας να βοηθήσει και η περιφέρεια με πράξεις και όχι με λόγια.

Τέλος για τις μικτές ομάδες υπογράμμισε πως η κατάσταση τον στεναχωρεί με πολλά παιδιά να πάνε εκτός νομού, συγκρίνοντας άλλες ενώσεις που δραστηριοποιούνται πολλές ακαδημίες και αναφέρθηκε στο παράδειγμα πχ στην Ξάνθη με 17 ενεργές ακαδημίες που βγάζουν τουλάχιστον 17 τερματοφύλακες, ενώ στην Κομοτηνή μόλις τρεις η τέσσερες, κλείνοντας πως θα γίνει προσπάθεια ώστε να έρθουν καλύτερες ημέρες στην Ροδόπη!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό