Γιάννης Οικονόμου : Η μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα δεν παραδόθηκε ποτέ στον πρωθυπουργό

Γιάννης Οικονόμου : Η μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα δεν παραδόθηκε ποτέ στον πρωθυπουργό

Με κατηγορητικό τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκαθάρισε πως η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ και την θνητότητα κατά την πανδημία δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, ούτε και σε κανέναν συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μιλώντας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως η μετάλλαξη Όμικρον οδήγησε τη χώρα στη λήψη έκτακτων μέτρων όσον αφορά τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Η χώρα θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από την Κυριακή.

Ειδικότερα για τη μελέτη, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι επαναλαμβάνει τις γνωστές διαπιστώσεις για αυξημένη θνητότητα όταν το σύστημα υγείας δέχεται πίεση αλλά και για τις αδυναμίες που υπάρχουν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι τα δεδομένα αυτά συζητούνται καθημερινά και πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί για την ανάγκη ανασυγκρότησης του συστήματος υγείας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό