Γιώργος Γεωργαντάς: Υπάρχει δυνατότητα να καλλιεργηθούν μεγάλες εκτάσεις με ηλίανθο για παραγωγή ηλιελαίου

Γιώργος Γεωργαντάς: Υπάρχει δυνατότητα να καλλιεργηθούν μεγάλες εκτάσεις με ηλίανθο για παραγωγή ηλιελαίου

«Υπάρχει η δυνατότητα να καλλιεργηθούν μεγαλύτερες εκτάσεις για ηλίανθο, που θα κατευθυνθεί στην παραγωγή ηλιελαίου, ενώ για το μαλακό σιτάρι και τον αραβόσιτο, που χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή, έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενταχθούν στις λεγόμενες συνδεδεμένες καλλιέργειες», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνεδρίασης του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε ότι η ενεργειακή κρίση έχει επιβαρύνει πολύ το κόστος παραγωγής και μετά την έναρξη του πολέμου κάποιες πρώτες ύλες έφτασαν σε επίπεδα που δεν τα είχαμε ξαναδεί. Ωστόσο, κατά τον ίδιο, είναι πολύ σημαντικό ότι η εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα λειτουργεί ομαλά, προκειμένου να υπάρχει πλήρης επάρκεια αγαθών παντού.

Τόνισε ακόμη ότι θα απαιτηθούν και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί η τρέχουσα κρίση, για την οποία είπε ότι δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει.

«Δεν θα είναι επιτρεπτά φαινόμενα αισχροκέρδειας. Υπάρχουν πάντα κάποιοι που επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν και θα αντιμετωπιστούν με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που προβλέπονται», πρόσθεσε ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας ότι οι κρίσεις είναι και ευκαιρίες για επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων μας.

Τον κ. Γεωργαντά προλόγισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γιάννης Μασούτης, που τον ευχαρίστησε για τη διαδικτυακή παρουσία του στη συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό